Petržlen - na každý deň v roku (fotorecept)
Autor receptu: garanco
Keď si nemôžte pri varení odskočiť do záhradky a natrhať si bylinky, ktoré práve potrebujete, tak si ich pripravte pod ruku na každý deň - do mrazničky. Recept je skôr vhodný pre začínajúce gazdinky ako inšpirácia...
Postup
- Stonky petržlenu dôkladne umyjeme a dáme na utierku,
- potom rožky utierky spojíme a z utierky urobíme odstredivku - krútime ňou dôkladne, aby sa z byliniek odstredila voda.
- Z osušených stoniek obtrháme zelené lupene
- a v mixéri posekáme.
- Nasekané bylinky preložíme - najlepšie do plastovej uzatvárateľnej nádobky, označíme a uložíme do chladničky
- Keď potrebujete pridať do jedla zelený petržlen, iba si z nádobky odoberiete potrebné množstvo a zvyšok šup naspäť do mrazničky.
(Obrázky mi zatiaľ nejdú tak dobre, ako by som chcela, ale snažím sa ...)