Petržlen - na každý deň v roku (fotorecept)

Autor receptu: garanco

Keď si nemôžte pri varení odskočiť do záhradky a natrhať si bylinky, ktoré práve potrebujete, tak si ich pripravte pod ruku na každý deň - do mrazničky. Recept je skôr vhodný pre začínajúce gazdinky ako inšpirácia...

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Stonky petržlenu dôkladne umyjeme a dáme na utierku,
  2. potom rožky utierky spojíme a z utierky urobíme odstredivku - krútime ňou dôkladne, aby sa z byliniek odstredila voda.
  3. Z osušených stoniek obtrháme zelené lupene
  4. a v mixéri posekáme.
  5. Nasekané bylinky preložíme - najlepšie do plastovej uzatvárateľnej nádobky, označíme a uložíme do chladničky
  6. Keď potrebujete pridať do jedla zelený petržlen, iba si z nádobky odoberiete potrebné množstvo a zvyšok šup naspäť do mrazničky. (Obrázky mi zatiaľ nejdú tak dobre, ako by som chcela, ale snažím sa ...)