Foto: figovnik
www.figovnik.cm
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pesto z medvedieho cesnaku. Potrebujeme: medvedí cesnak (hocikoľko), vlašské orechy (alebo lieskové, alebo aj iné, hociaké kombinácie sú možné), olej z lieskových orieškov ( ale môže byť aj olivový)…kombináciu oriškov a olejov môžeme striedať podľa chuti…
-
2
Vložíme do mixéru najprv rastlinky mixujeme pár minút, potom pridávame orechy a olej. Vždy ochutnávame a podľa chuti pridávame aj oriešky aj olej. Je to absolútne osobitý recept, každý si ho môže urobiť ako mu zachutí, preto tu nepíšem ani približné váhy ingrediencií..
-
3
napríklad je veľmi dobré zapečené na losose.. :)
@mijaita , nepochopila som Tvoje že orechy by mali byť pistáciové
@safran , keď môžem poradiť, hotové pesto si rozdelím na jednotlivé porcie do nádobky na ľad alebo plastového obalu od vajíčok a mrazím. keď potrebujem, hodím potrebnú dávku mrazeného pesta do horúcich cestovín. je to praktické a naisto sa nepokazí :-)
Pouzivam ho na cestoviny ale tiiez do natierky.Mlade listy tiez macam vo vodke s cibulkami cesnaku.
@eviana Ďakujem :)
@alena45 vôbec neviem, možno je niekde zaručený lesík alebo neviem kde môže voľne rásť, mne ho kupuje moja mama na trhu väčšinou od jednej tetušky.. takže buď to tá tetka niekde zbierá alebo to má v záhrade..neviem, skús sa popýtať .. :)
@safran neviem, ale myslím si (možno sa mýlim), že olej do istej úrovne konzervuje..ale tiež radšej odporúčam zmraziť v menších porciách :)
@mijaita , @oma444 presne ako hovorí @eviana do pravého pesta idú píniové oriešky...takže som nepochopila tie pistáciové... en.wikipedia.org/wiki/Pesto...
pistacie idu do klasickeho bazalkoveho pesta a verte alebo nie ale k medvediemu cesnaku sa ovela viac hodia vlasske orechy..ja tiez zvyknem robit pesto z medvedieho cesnaku takto