Pečené lízanky

Autor receptu: redakcia

25
porcií
25 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou úplne do tuha. Môžeme si rozdeliť do misiek a primiešať potravinové farbivo.
  2. Naplníme vrecko na zdobenie a striekame na plech ľubovoľné tvary, vždy dva rovnaké. Ozdobíme cukrovými ozdobami.
  3. Vyhrejeme rúru na 200 oC, vložíme plech a stiahneme teplotu na 100 oC. Sušíme asi 1–1,5 h podľa veľkosti.
  4. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť. Medzitým si roztopíme čokoládu a pripravíme špajdle, zlepujeme rovnaké kúsky s čokoládou a špajdľou uprostred. Necháme vychladnúť.