Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 1. mája 2015 8:25
Ďalšie recepty »
Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept)Foto: mariamka

Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou. Takú chuť som na to dostala, že som musela niečo vymyslieť a po krátkej inšpirácii z netu aj zrealizovať :)

10
porcií
10 min
príprava
40 min
na 200-220 °C

Suroviny

1 ks
125 g
50 g
5 ks
4 ks
1 PL
 bazalka, žerucha, petržlen
2 strúčik
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Na webe dievčinka plnila rajčiny vopred upečenou paprikou zmiešanou s fetou a bylinkami. Tá paprika ma zaujala, len miesto fety som použila bryndzu a hermelín.

    Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku pokrájame nadrobno, pekáč vyložíme papierom, papriku pokvapkáme olejom a upečieme do "karamelova", t.j., že šupky majú byť nahnedlé - skaramelizované. Necháme vychladnúť. Táto etapa trvá najdlhšie, mne pri 200-220 °C dobrých 40 minút, ale nezanedbajte to.

    Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnutí (ja až na druhý deň) bryndzu roztlačíme vidličkou, pokrájame polovicu hermelínu, zmiešame a primiešame vychladnutú papriku. Paradajkám odkrojíme striešku, vydlabeme ich a tiež pridáme do zmesi. A postrúhame 2 strúčiky cesnaku (kto môže), čmk a niečo štipľavé tiež nezaškodí.

    Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plníme rajčiny a trebárs aj toasty. Chcela som rajčinky s druhou polovicou hermelínu zapiecť, nestihla som, možno vy :)

    Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist