Panna Cotta od Dolcely fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 8. januára 2012
Panna Cotta od Dolcely (fotorecept)
Foto: dorisa

Dnes som vyskúšala polotovar od Dolcely. Chutilo.

3-4
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
400 ml
Na vrch:
 (sirup)




Postup

  1. 1

    Nikdy som dezert Panna Cotta nejedla, Tak som s obavami zobrala tento prášok (z výhry) ...

    Panna Cotta od Dolcely (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..pripravila som si silikonové minibábovčičkové formy.....

    Panna Cotta od Dolcely (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ....a mlieko.

    Panna Cotta od Dolcely (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Práškovú zmes som rozmiešala v malom množstve mlieka a po zovretí mlieka v hrnci s vodou lázňou som doň vmiešala a nechala 2 minúty variť (za stáleho miešania).

    Panna Cotta od Dolcely (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formičky som vymyla studenou vodou. Keď bol krém uvarený, tak som naliala do pripravených formičiek.

    Panna Cotta od Dolcely (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém bol pomerne riedky, ale po pobyte v chlade( na okne) rýchlo stuhol.

    Panna Cotta od Dolcely (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Každú porciu som vyklopila na tanierik a ozdobila malinovým sirupom. Dobrú chuť.

    Panna Cotta od Dolcely (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

braxi
Dorisa... Ty máš asi všetko, aj minibabovčičky, dezert vyzerá krásne, sirup máš domáci? ak áno, tak si dokonalá...
tetuska
môžem potvrdiť je to dobré, robila som to podobne, tiež v silikónových bábovičkových formičkách, je to chutný dezert a rýchly...
mataliptak
ja panna cottu milujem a aj moj manžel a tvoja vyzerá úžasne .... ja ju robím len zo smotany 33perc. , želatíny plátkovej a vanilky ... takúto som ešte ani nevidela ...
betty21
Vyzerá to ako puding, aj to tak chutí? Peknučké :)
dorisa
Ďakujem za komentáre, @danculka , @tetuska , @mataliptak , @braxi. Sirup je kúpený, maliny ešte zatial nemám(možno nabuduci rok, ak bude úroda) a formičky ma zlákali v KIK boli dokonca zlacnené. Dolcela ma úžasný sortiment práškov na pudingy a iné dezerty. Vyskúšajte.
anaska
Pekné, jednoduché a keď aj dobré, nemá to chybu.
elisticka
Vlasti taku chut si mi narobila na ten pudincek:-)) to na tvoje narodeninky:-)) ...všetko najlpepšie ti prajem aby sa ti nadalej darilo vytvarat same dobroty :-)))
bejgi
@dorisa , ty aj z ničoho veľa urobíš, šikovnica-varecháčka, aj ja xeem také formičky :)))
dorisa
@anaska , @bejgi , ďakujem. Formičky hľadaj v KIK. @elisticka , áno, tak nejak, my, čo nepijeme musíme takto oslavovať, pudingom! ďakujem veľmi pekne.
bejgi
Milá@dorisa , aj ja sa pripájam, lyžičku hrdosti, hrnček radosti, kotlík úspechu, jazierko peňazí, more šťastia, oceán zdravia a celý vesmír lásky ti k narodeninám želám :)
dorisa
@torti čka, však dojdi. Vykŕmime sa. Ďakujem , je to pocta pre mňa. Ďakujem za pochvalu. @bejgi , ďakujem Ti, si zlatá:)
evanaaa
Aj ja som si kúpila tento Dolcela- polotovar v prášku, majú ho, akrem iného aj v Kauflande. Je dobre, že tam odpadá kupovanie šľah. smotany, mlieko má asi každý doma a netreba ani želatínu, čo mnohých odrádza.
@Dorisa , ako to pekne vypadá z tých formičiek, ja mám tie porcelánové či aké mištičky, skúsim to, aj keď je tam cukor.
sneica
mňam tak nič mi neostáva len ísť spraviť túto dobrotu hneď...:)
julica
Joj, dorisa, aké má zloženie tento "zázrak"?
julica
Aha, už vidím: cukor, stužený rastlinný tuk, kukuričný škrob, glukózový sirup, sušené nízkotučné mlieko, mliečne bielkoviny, zahusťovadlo (karagénan), emulgátor (E472b), aróma.
Vy toto fakt chcete dobrovoľne jesť? Veď príprava klasickej panna cotty zaberie rovnako veľa času, no dáte si do nej presne tri suroviny - pravú smotanu, želatínu (OK, na kĺby je dobrá) a vanilkový struk. Ja vám fakt nerozumiem, a zloženie toho sirupu takisto tipujem na pár riadkov... Haló, spotrebitelia!
zuzliak
Vlasti - mas bod :) Ja zastavam nazor, ze na to, aby si clovek mohol vazit poctivo pripravenu stravu a kvalitne jedlo, musi obcas skusit aj "kozmicku stravu v tubach, sackoch a praskoch" a preto raz zacas aj my chodime na nehanebny tlusty a hnusnym tukom napusteny hamburger, hranolky a vsetok "garbage" co k tomu patri= oplaci se zic a nech zije zdrave a chutne jedlo. Nedaj sa odradit a skusaj- aku chut ma ta Dolce panna cotta? keby ze mam viac miesta v kuchyni aj tie miniformicky si kupim :) Pred sviatkami som sa zopar takych zbavila na uzitok chudobnych obyvatelov mesta, lebo som mi zaberali miesto :)
zuzliak
@julica , Je napisane: Vsetky jedla su ciste a nema sa zavrhovat nic, zaco sa vzdavaju vdaky Bohu. Ak je Dorisa vdacna za taku malickost ako je Dolce Panna cotta, kto ma pravo sudit ju za jej vdacnost? Kazdy z nas uziva v kuchyni pri vareni alebo peceni ci uz farbivo, ci bujon v kocke, ci inu "chemiu-E-cko" v kuchyni a vsetky sme za to vdacne, ci nie? :) Nedavno si dala na varechu svoje marcipanove kvietky- plne E-ciek v podobe potrav. farieb- tiez sa ta ma dorisa opytat: ty to naozaj chces jest? Halo spotrebitel ;)
julica
:))))))))))))) V tom svojom pisme najdes urcite aj nieco o tom, ze clovek ma mat uctu k boziemu dielu - teda aj k sebe a svojmu zdraviu.
Tie kvietky boli na ozdobu, nie na jedenie. Amen, tma.
julica
(Dorisa, nic to nema proti tebe, len sa cudujem, ze recept z prasku ma tolko ohlasov, glorifikacii a nabozenskej filozofie). Stastny novy rok ti srdecne zelam.
dorisa
@julica.Bo že, veď nerobte tragédiu z jedného pudingu, jete to všetci, malé deti jedia také somariny plné E-čok a to maminky nesledujú, dnes, keď výrobcovia chcú,aby to vydržalo čo najdlhšie, tak je to prepchaté všeliakými stabilizátormi a čojaviem čím. veď je to nie ťažko prečítať na výrobku. Obyčajná kyslá kapusta tam má E-čka a iné "pochutiny" ja som len chcela vyskúšať Panna Cottu a keď som vyhrala balíčky od Dolcely, tak som sa s vami chcela podeliť o jej vzhľad a chuť. Ďakujem za prianie do Nového roku, včera si mi spríjemila aj narodeniny:))))
zuzliak
@julica : u nas sa tak vravievalo tym, co ohrnali nostek nad jedenim: co fuj to mliam, co mliam, to ham :)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@dorisa ,aj ja pouzivam tuto panna cotu,mne tiez chuti,davam ju aj medzi biskvit ale musis ju vyliat vo forme.pekne sa ti podarila v tych formickach :)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
a mozem potvrdit to co pisala @dorisa ,ze Dolcela ma dobre vyrobky,kedze pochadzaju z Chorvatska a ja tu zijem kupujem len tie.mojej mamine sa najviac pači čokoladovy puding ale aj panna cota,aj nugatovy puding je super proste maju dobre vyrobky
dorisa
@pn , aj ja sa chystam urobiť nepečený koláčik z keksikov a pudingov, len priateľ mi je nejaký chorý, tak to nebude mat kto pojesť, ale keď vyzdravie, hor sa do práce. Ďakujem za komentár aj pochvalu:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia