Foto: dorisa
Dnes som vyskúšala polotovar od Dolcely. Chutilo.
3-4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nikdy som dezert Panna Cotta nejedla, Tak som s obavami zobrala tento prášok (z výhry) ...
-
2
..pripravila som si silikonové minibábovčičkové formy.....
-
3
....a mlieko.
-
4
Práškovú zmes som rozmiešala v malom množstve mlieka a po zovretí mlieka v hrnci s vodou lázňou som doň vmiešala a nechala 2 minúty variť (za stáleho miešania).
-
5
Formičky som vymyla studenou vodou. Keď bol krém uvarený, tak som naliala do pripravených formičiek.
-
6
Krém bol pomerne riedky, ale po pobyte v chlade( na okne) rýchlo stuhol.
-
7
Každú porciu som vyklopila na tanierik a ozdobila malinovým sirupom. Dobrú chuť.
@Dorisa , ako to pekne vypadá z tých formičiek, ja mám tie porcelánové či aké mištičky, skúsim to, aj keď je tam cukor.
Vy toto fakt chcete dobrovoľne jesť? Veď príprava klasickej panna cotty zaberie rovnako veľa času, no dáte si do nej presne tri suroviny - pravú smotanu, želatínu (OK, na kĺby je dobrá) a vanilkový struk. Ja vám fakt nerozumiem, a zloženie toho sirupu takisto tipujem na pár riadkov... Haló, spotrebitelia!
Tie kvietky boli na ozdobu, nie na jedenie. Amen, tma.