Palacinky z ovsených vločiek a tvarohu à la Hyper

eirangel - fotkaeirangel, 14. augusta 2013
Palacinky z ovsených vločiek a tvarohu à la Hyper
Foto: eirangel

Recept na palacinky z ovsených vločiek a tvarohu sa mi dostal do rúk pred mesiacom. S priateľom sme si ich doma pripravili a boli Zobraziť celý popisRecept na palacinky z ovsených vločiek a tvarohu sa mi dostal do rúk pred mesiacom. S priateľom sme si ich doma pripravili a boli sme z nich tak nadšení, že vám tento recept musím dať do pozornosti :)

3-4
porcie
5-10 minút
príprava
15-20 minút
na 150-180 °C

Suroviny

75 g
125 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Vločky rozmixuj ponorným mixérom spolu s vajíčkom a tvarohom. Vznikne veľmi hustá hmota - preto - prilej trošku mlieka a opäť mixuj dokým ti nevznikne približne podobné cesto (konzistenciou)ako na palacinky.

  2. 2

    Nechaj si rozohriať na miernom plameni kvalitnú teflónovú panvicu. Budeme pracovať BEZ oleja :) Na rozpálenú panvicu vylejeme cesto z menšej naberačky - do veľkosti ako lievance. Pečieme na miernom ohni - trpezlivosť ruže prináša - radšej počkaj kým sa cesto pomaličky urobí, potom sa ti bude ľahšie obracať na druhú stranu.

  3. 3

    Z vyššie spomenutého množstva surovín pripravíš približne 9-10 lievancových palaciniek. Keďže sú bez cukru - je na tebe ako si ich dochutíš. Mne a môjmu priateľovi veľmi chutili s domácim ríbezľovým džemom a čerstvými jahodami. Predstavivosti sa medze nekladú :) Prajem vám veľa zábavy pri obracaní palaciniek :) Prajeme si dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

gabriele
vyborne palacinky...krasne vyfotene...take podobne som kedysi robila detom...ale som pridala este jedno male postruhane jablcko...u mna mas 5* :)
myalab
robim z ovs. vlociek a vyskusam aj tieto s tvarohom, vdaka za inspiraciu :)
eirangel
teším sa, že som vás inšpirovala :)
zároveň verím, že sa stanú vašimi obľúbenými palacinkami :)
Majte krásny deň :)
elixir
Dnes som ich pripravila, sú naozaj výborné, jemnučké :) Na vrch som dala jogurt so škoricou a pol ČL medu... posypala ovocím... tak mi dáko došlo, že to je asi ako muesli, čo si zvyknem pripravovať, len v trošku inej forme...:) Parádna maškrta. S cestom sa pekne pracovalo aj bez oleja, odporúčam každému.



eirangel
vydarili sa ti - sú úžasné! :) teším sa, že ti chutili a dúfam, že si ich budeš často robiť k raňajkám, či olovrantu :) maj krásny deň! :)
monique
Môj dnešný obed! Sú výborné, presne takýto recept som potrebovala.. naplnila som si ich tvarohom zmiešaným s bielkom a hŕstkou orieškov.