Foto: jogal
Zákusok vznikol kombináciou môjho receptu, ktorý som doplnila plnkou podľa aktuálnej chuti u nás doma.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
3-4 (podľa veľkosti) ks |
|
4 PL |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
1 dcl |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
2 dcl |
|
2 dcl |
|
1 ks |
|
250 g |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
želatína: | |
2 sáčky |
|
1/2 l, alebo džúsu |
|
Postup
-
1
Na fotke chýba olej.
-
2
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a na koniec preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a kakaom. vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. pečieme 15 min. na 170 stupňov v teplovzdušnej rúre
-
3
Medzitým si uvaríme puding. Mlieko dáme variť s cukrom aj s vanilkovým. Do šťavy zamiešame zlatý klas a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Hotový puding necháme trochu vychladnúť.
-
4
Po vychladnutí zašľaháme do pudingu tvaroh a natrieme na vychladnuté upečené cesto. Na krém poukladáme na kúsky nakrájané ovocie a polejeme želatinou pripravenou podľa návodu na sáčku. Odložíme do chladničky aspoň na pol dňa.
-
5
Prajem dobrú chuť
Diskusia k receptu