Foto: ywett
Pre milovníkov tvarohu v spojení s osviežujúcim ovocím (černice, ríbezle, maliny) a ponúkam pre inšpiráciu ako svieži letný dezert, s jemnou chuťou horkej čokolády Zobraziť celý popisPre milovníkov tvarohu v spojení s osviežujúcim ovocím (černice, ríbezle, maliny) a ponúkam pre inšpiráciu ako svieži letný dezert, s jemnou chuťou horkej čokolády a ideálny na tieto horúce dni aj ako dezert pre oslávencov, namiesto torty.
príprava
Postup
-
1
Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
-
2
Formu vystelieme potravinárskou fóliou, alebo alobalom a dáme časť plnky (formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75) pridáme ríbezle.
-
3
Na ríbezle dáme plnku a roztopenú horkú čokoládu (s troškou masla, roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli) a dáme na chvíľku zamraziť, aby čokoláda stuhla.
-
4
Opakovane pridáme plnku.
-
5
Ovocie.
-
6
A nakoniec dáme zvyšok tvarohovej plnky a polejeme čokoládovou polevou. Dáme zamraziť do mrazničky. Potom vyklopíme z formy a odstraníme alobal.
-
7
Ľubovoľne ozdobíme.
-
8
Prajem dobrú chuť!
C:UsersvieraPicturesSmajlíci, pohodička1006160_408032369305194_1803234294_n.jpg
@tiginko , máš peknú novú fotku a tiež by som ťa brala :)
@tinca , ešte ju budem robiť opakovane, tak ak nezabudnem, odfotím a dám foto aj v reze...keď pricestuje syn domov, budeme oslavovať jeho 25. narodeniny a on má takéto chladené dezerty s ovocím najradšej :-)
@zdezda , treba to držať v chladničke a keď to už naservírujem na tanieriky, hneď sa to zje, takže sa to nestihne roztopiť a už som tak robila aj túto schovanú roládu, ale v týchto horúčavách zapínať rúru, som nechcela....a treba hlavne dať čerstvé ovocie, nie mrazené...a použiť 16% kyslú smotanu a tvaroh na takéto koláče je najlepší ten v kýbliku z LIDLA , je jemný a mäkký, lebo keď som dávala hrudkovitý, tak sa rozpadával
@afataga , kedy oslavuješ? :-)
@evanaaa , do mrazničky dávam, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.
varecha.pravda.sk/recepty/detsky-kolacik/23856-recept.htm...
Ak ho budem ešte robiť, tak odfotím aj s čokoládou, akurátne sa mi to horšie krájalo, kedže bola čokoláda v strede a aj na vrchu
Som rada, že som neurazila, by ma veľmi mrzelo. Teším sa na ďalšie Tvoje maškrtky ♥