Ovocný nepečený dezert (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Pre milovníkov tvarohu v spojení s osviežujúcim ovocím (černice, ríbezle, maliny) a ponúkam pre inšpiráciu ako svieži letný dezert, s jemnou chuťou horkej čokolády a ideálny na tieto horúce dni aj ako dezert pre oslávencov, namiesto torty.

20 minút
príprava

Postup

  1. Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
  2. Formu vystelieme potravinárskou fóliou, alebo alobalom a dáme časť plnky (formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75) pridáme ríbezle.
  3. Na ríbezle dáme plnku a roztopenú horkú čokoládu (s troškou masla, roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli) a dáme na chvíľku zamraziť, aby čokoláda stuhla.
  4. Opakovane pridáme plnku.
  5. Ovocie.
  6. A nakoniec dáme zvyšok tvarohovej plnky a polejeme čokoládovou polevou. Dáme zamraziť do mrazničky. Potom vyklopíme z formy a odstraníme alobal.
  7. Ľubovoľne ozdobíme.
  8. Prajem dobrú chuť!