Ovocný nepečený dezert (fotorecept)
Autor receptu: ywett
Pre milovníkov tvarohu v spojení s osviežujúcim ovocím (černice, ríbezle, maliny) a ponúkam pre inšpiráciu ako svieži letný dezert, s jemnou chuťou horkej čokolády a ideálny na tieto horúce dni aj ako dezert pre oslávencov, namiesto torty.
Postup
- Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
- Formu vystelieme potravinárskou fóliou, alebo alobalom a dáme časť plnky (formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75) pridáme ríbezle.
- Na ríbezle dáme plnku a roztopenú horkú čokoládu (s troškou masla, roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli) a dáme na chvíľku zamraziť, aby čokoláda stuhla.
- Opakovane pridáme plnku.
- Ovocie.
- A nakoniec dáme zvyšok tvarohovej plnky a polejeme čokoládovou polevou. Dáme zamraziť do mrazničky. Potom vyklopíme z formy a odstraníme alobal.
- Ľubovoľne ozdobíme.
- Prajem dobrú chuť!