Foto: denisac
Chutný, svieži , na zjedenie. Takto sa dá opísať tento jednoduchý dezert. Recept ma zaujal v novom Apetite a hneď ako sa našiel čas Zobraziť celý popisChutný, svieži , na zjedenie. Takto sa dá opísať tento jednoduchý dezert. Recept ma zaujal v novom Apetite a hneď ako sa našiel čas som ho vyskúšala. Bol ,,vynikajúci" ako povedal môj muž :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Formu na chlebíček vymažeme maslom.Do misy dáme maslo, cukor, múku, kypriaci prášok, vajcia a vanilkový extrakt. Miešame kým nevznikne svetlé, veľmi husté, nadýchané cesto.
-
2
Asi tretinu cesta dáme do formy posypeme 50 g ovocím, na to dáme dalšiu tretinu cesta posypeme 50 g ovocím. Na vrch dáme zostávajúce cesto a jemne ho uhladíme. Pečieme hodinu.
-
3
Chlebíček vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť. Vychladnutý chlebíček vyklopíme a na viacerých miestach poprepichujeme vidličkou. Zostávajúce ovocie dáme do misky, posypeme kryštálovým cukrom a pridáme lyžicu citrusovej šťavy. Premiešame vidličkou a popritom časť ovocia rozmačkáme. Zmes rovnomerne nanesieme na chlebíček, nakrájame a podávame.
Diskusia k receptu