Orechové rožky

lilinka24 - fotkalilinka24, 1. júla 2011
Orechové rožky
Foto: lilinka24

Tento recept som dostala od cukrárky, my sme si tieto rožky obľúbili a robievam ich pri každej oslave či príležitosti.

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
350 g
2 PL
Krém:
4-5
150 g
2-3 PL
2-3 PL
250 g
Čokoládová poleva:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Mleté orechy, bielka a praškový cukor spolu miešame asi 5 minút šlahačom, potom pridáme múku, ešte zamiešať a striekať na plech na ktorom je papier na pečenie. Upiecť do ružova a odložiť z plechu aj s papierom. Nechať vychladnuť a vychladnuté odlepovať. Potom ich spájať čokoladovým krémom.

  2. 2

    Čokoládový krém: Žltky, cukor,voda a kakao zamiešať a variť na pare do zhustnutia. Odstaviť a do teplého krému asi 1/3 zamiešať a nechať vychladnúť. Do vychladnutého ešte primiešať 2/3 masla a vymiešať na jemný krém /šlahačom/. Potom krém striekame na rohlík a druhým rohlíkom prikryjeme. Okrajem dvoch naplnených rohlíkov omočíme v čokoláde.

  3. 3

    Čokoládová poleva: zľahka zohriať a rozpustiť, nesmie zovrieť. V zohriatom omáčať okraje. Hotové rohlíky necháme do ďalšieho dňa zmäknúť v chladnom, môže byť aj vlhé prostredie.

Diskusia k receptu

marta5
Robila som ich už predtým,sú fantastické,dakujem za pripomenutie
3sandra3
troška mi nie je jasný opísaný postup, ,,do cesta idú iba bielky? ..lebo je napísané , že 200 g bielok a vajcia 4-5 ks podľa veľkosti a potom v postupe receptu bod č.1 nie sú spomenuté žltky ...a Ďalej: bo č.2: Čokoládový krém: Zamiešať a variť na pare do zhustnutia. Odstaviť a do teplého krému asi 1/3 zamiešať a nechať vychladnúť. ...ale neviem, čo variť
marienka44
@Lilinka24 ,treba upresnit recept, nakolko v recepte su spomenute aj cele vajcia a v postupe uz nie. Aj v priprave kremu sa len domyslame, nie je to jasne. Dakujem. Ozaj byvas v Australii? Lebo slobencina je perfektna. :-)
lilinka24
@3sandra3 , do cesta idu len bielka, a v postupe 2 sa robí krém takže všetky ingrediencii z kremu (okrem masla) zamiešaš a a variš na pare. ale dopisala som to tam. Tak dufam, že je to už priehladnejsie :)
@marienka44 , no tie vajcia som dala na spravne miesto, (to redakcia mi pozmenila), dakujem a hej som ale pomaly sa budem vraciať. domov na SVK.
kimika
no, to musí byť dobrota, vyzerá to tak, že ich zvládnem aj ja:) ukladám do KK!
3sandra3
ďakujem Lilinka,,, už mi je to jasné,,, tak si recept ukladám do kk a vyskúšam...nie je nad orechové cesto :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia