Foto: lilinka24
Tento recept som dostala od cukrárky, my sme si tieto rožky obľúbili a robievam ich pri každej oslave či príležitosti.
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
200 g |
|
350 g |
|
2 PL |
|
Krém: | |
4-5 |
|
150 g |
|
2-3 PL |
|
2-3 PL |
|
250 g |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Mleté orechy, bielka a praškový cukor spolu miešame asi 5 minút šlahačom, potom pridáme múku, ešte zamiešať a striekať na plech na ktorom je papier na pečenie. Upiecť do ružova a odložiť z plechu aj s papierom. Nechať vychladnuť a vychladnuté odlepovať. Potom ich spájať čokoladovým krémom.
- 2
Čokoládový krém: Žltky, cukor,voda a kakao zamiešať a variť na pare do zhustnutia. Odstaviť a do teplého krému asi 1/3 zamiešať a nechať vychladnúť. Do vychladnutého ešte primiešať 2/3 masla a vymiešať na jemný krém /šlahačom/. Potom krém striekame na rohlík a druhým rohlíkom prikryjeme. Okrajem dvoch naplnených rohlíkov omočíme v čokoláde.
- 3
Čokoládová poleva: zľahka zohriať a rozpustiť, nesmie zovrieť. V zohriatom omáčať okraje. Hotové rohlíky necháme do ďalšieho dňa zmäknúť v chladnom, môže byť aj vlhé prostredie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@marienka44 , no tie vajcia som dala na spravne miesto, (to redakcia mi pozmenila), dakujem a hej som ale pomaly sa budem vraciať. domov na SVK.