Foto: slavkabis
Tieto medovníčky som piekla so svojim skoro trojročným synčekom a veľmi nás bavilo. Recept je jednoduchý (netreba zdobiť jednotlivé tvary) a medovníčky výborné
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
V hlbšej mise zmiešame všetky ingrediencie, prikryjeme a necháme cesto na noc v chladničke "oddýchnuť". Na druhý deň cesto vyberieme a rozdelíme na dve časti pre ľahšiu manipuláciu pri váľkaní.
-
2
Na múkou pomúčenú dosku dáme cesto a vaľkáme zhruba na 5 mm hrubé cesto. Vykrajujeme požadované tvary, na ktoré malou lyžičkou dávame povidla a ukladáme vlašské orechy.
-
3
Vykrojené medovníčky kladieme na papier na pečenie a pečieme v rúre pri 170 stupňoch. Po upečení potrieme bielkom (aj nemusíme). Dobrú chuť.
Diskusia k receptu