Foto: vavan
originál recept je že sa majú piškóty prerezať na polovicu a plniť no výzorovo sa mi to moc nepáčilo a ani sa tie Zobraziť celý popisoriginál recept je že sa majú piškóty prerezať na polovicu a plniť no výzorovo sa mi to moc nepáčilo a ani sa tie piškóty nedajú pekne prekrojiť tak som si to prerobila na svoju verziu rýchly nepečený dezert,ktorý sa dá rôzne obmienať
Postup
-
1
Rozpustíme si čokoládu s maslom nad parou a máčame v nej 10ks piškót nie celé len z jednej strany,
-
2
ešte nestuhnuté posypeme nasekanými orieškami , kokosom alebo ničím. Necháme stuhnúť.
-
3
Pripravíme si krém mascarpone vyšľaháme s nutellou,tu sa fantázii medze nekladú môžte využiť akúkoľvek vašu oblúbenú plnku.
- 4
Očokolodované piškóty potrieme mašlovačkou s opaku mliekom alebo ovocnou šťavou, ostatné piškóty namočíme v mlieku (ovocnej šťave) celé. A môžeme plniť,drezírovacím vreckom z hviezdicovou špicou naplníme čisté piškóty a prikrijeme piškótou namočenou v čokoláde. Ďalšia verzia že naplníme len čisté piškóty namočené v mlieku naplníme krémom dáme stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.
- 5
Sladkú dobrú chuť!
- 6
a tu zo zostatkom parížského krému ktorý mi zostal z marcipánok z jahodami
- 4
Diskusia k receptu