Foto: babkamt
Na meniny som si chcela upiecť tortu. No nakoniec som sa rozhodla pre nepečenú.
Postup
-
1
Pripravila som si guľaté piškóty, 3 ks 250 ml šľahačky, kyslú smotanu a 400 ml biely jogurt, vanilkový cukor, stužovač sľahačky a čerstvé jahody. Tortovú formu s priemerom 26 cm som vystlala alobalom.
-
2
750 ml šľahačky som vyšľahala s jedným stužovačom, / nemala som viac doma, inak by som dala 3 kusy/ a 3 pl domáceho vanilkového cukru.
-
3
Zvlášť v miske som zmiešala kyslú smotanu s bielym jogurtom a 2 pl práškového cukru. Potom som to zmiešala s vyšľahanou šľahačkou.
-
4
Alobalom vystlanú tortovú formu som trochu natrela krémom. Na krém som začala ukladať piškóty. Hoci som si pripravila 2 balíčky piškótov, stačil mi len jeden.
-
5
Umyté jahody som nakrájala na plátky. Nimi som vystlala boky formy.
-
6
Pokračovala som plnením formy: piškóty, šľahačkový krém, piškóty, kým som nenaplnila celú formu. Končila som tým, že som na vrch krému uložila zvyšok nakrájaných jahôd. Tortu som dala do druhého dňa do chladničky.
-
7
Mali sme návštevu, toľkoto sme z nej traja zjedli na posedenie.
-
8
Piškóty cez noc navlhli od krému.
-
9
Ušlo sa z nej aj Terezke. Zvyšok si vzala domov:-)
@kukulienka71 s čerstvými jahodami bola výborná. Jahodami vyložené boky formy sa páčia aj mne. Ďakujem za gratuláciu:-)
@astheart mala som kúpené šľahačky, chcela som robiť tortu s parížskym krémom. No nerobila som ju a šľahačku bolo treba minúť. Ten recept, čo tu uvádzaš, mám zapísaný v mojej prvej písanke na recepty. Ďakujem, že si sa ozvala. Pekný deň ti prajem.
@simonidesg teší ma, že vyskúšaš.