Nepečená torta fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 7. mája 2015
Nepečená torta (fotorecept)
Foto: babkamt

Na meniny som si chcela upiecť tortu. No nakoniec som sa rozhodla pre nepečenú.

Suroviny

240 g
750 ml (z tégliku)
250 ml (1 téglik)
400 ml
3 ks
3 PL
2 PL
500 g




Postup

  1. 1

    Pripravila som si guľaté piškóty, 3 ks 250 ml šľahačky, kyslú smotanu a 400 ml biely jogurt, vanilkový cukor, stužovač sľahačky a čerstvé jahody. Tortovú formu s priemerom 26 cm som vystlala alobalom.

    Nepečená torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    750 ml šľahačky som vyšľahala s jedným stužovačom, / nemala som viac doma, inak by som dala 3 kusy/ a 3 pl domáceho vanilkového cukru.

    Nepečená torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zvlášť v miske som zmiešala kyslú smotanu s bielym jogurtom a 2 pl práškového cukru. Potom som to zmiešala s vyšľahanou šľahačkou.

    Nepečená torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Alobalom vystlanú tortovú formu som trochu natrela krémom. Na krém som začala ukladať piškóty. Hoci som si pripravila 2 balíčky piškótov, stačil mi len jeden.

    Nepečená torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Umyté jahody som nakrájala na plátky. Nimi som vystlala boky formy.

    Nepečená torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokračovala som plnením formy: piškóty, šľahačkový krém, piškóty, kým som nenaplnila celú formu. Končila som tým, že som na vrch krému uložila zvyšok nakrájaných jahôd. Tortu som dala do druhého dňa do chladničky.

    Nepečená torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mali sme návštevu, toľkoto sme z nej traja zjedli na posedenie.

    Nepečená torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Piškóty cez noc navlhli od krému.

    Nepečená torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ušlo sa z nej aj Terezke. Zvyšok si vzala domov:-)

    Nepečená torta (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

katka78
Áno, presne túto máme radi, hlave teda v lete, veľmi dobre osvieži. Stužovač nedávam, netreba nám ho, je skôr zjedená ako by stihla povoliť :-) Aj len tak do pohárov zvyknem spraviť, veľmi vďačná a variabilná dobrota, vidím, že aj Terezka je za :-)
babkamt
@katka78 zvyk je železná košeľa, tá nepustí. Som zvyknutá dávať do šľahačky stužovač. Ale máš pravdu, v tomto prípade v nej ani nemusela byť. Už som ju dlhšie nerobila, ale napravím to:-)
babkamt
@elix ír v lete je dostatok rôzneho ovocia, ktoré sa dá využiť v tejto tortičke.
zolik
aj ja odladam na leto do kk. dufam, ze uz coskoro pride :-)
babkamt
s počasím sme ako na hojdačke, ale nemá inú možnosť ako prísť.
babkamt
@izabella929 ďakujem za nahliadnutie. Občas sa žiada niečo sladké a toto je rýchlo hotové, síce aj zjedené:-) Pekný deň ti prajem.
dididy
Robievam z cukrárenskej šľahačky v takej zelenej krabici býva a je sladká alebo z modrej myslím že sa volá Creme Patissere alebo tak nejak tiež s jogurtom a vtedy zostane fajne tuhá aj bez stužovača :) a na vrch robím taký ten priesvitný puding z ovocia (čerstvé ovocie+jeden vanilkový puding uvarím vo vode) ... inak takéto toritičky tiež máme veľmi radi.. chválim :)
kukulienka71
Obľúbené aj u nás, ja robievam len s kyslou smotanou, so šľahačkou a takými krásnymi jahodami to musí byť fantastické! Pekná práca, tiež sa mi páči takto upraviť okraj s rezmi jahôd. Dodatočne všetko najlepšie!:-)
astheart
2 zakysané smetany, 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr - stačí na celý dort. Pokud je ovoce konzervované, už žádný cukr nepřidávám. U čerstvého dosladím. Dělám velmi často. :)
babkamt
@dididy táto tortička sa robí v mnohých domácnostiach. Je veľmi variabilná. Tá tvoja s priesvitným pudingom musí byť dobrá. Občas ten puding s ovocím varím aj ja.
@kukulienka71 s čerstvými jahodami bola výborná. Jahodami vyložené boky formy sa páčia aj mne. Ďakujem za gratuláciu:-)
@astheart mala som kúpené šľahačky, chcela som robiť tortu s parížskym krémom. No nerobila som ju a šľahačku bolo treba minúť. Ten recept, čo tu uvádzaš, mám zapísaný v mojej prvej písanke na recepty. Ďakujem, že si sa ozvala. Pekný deň ti prajem.
marika21
Robila som aj takto tortu. Častejšie dávam do misiek pre každého, nemusím krájať. Tento spôsob sa mi osvedčil pre nás doma. Keď sú hostia- narodeniny, meniny tak torta je krajšia. Chutí nám tvoja tortička. KK5*