Foto: janikbj
Recept z knihy Recepty zo Života, poslala Katarína Žigraiová. Trošku som to pozmenila,ako sa mi viac pozdávalo. U nás veľmi chutila, začína leto, možno Zobraziť celý popisRecept z knihy Recepty zo Života, poslala Katarína Žigraiová. Trošku som to pozmenila,ako sa mi viac pozdávalo. U nás veľmi chutila, začína leto, možno sa niekomu recept hodí ;)
príprava
Postup
-
1
Maliny podľa chuti osladíme a v odokrytom hrnci alebo na panvici povaríme, kým sa neodparí voda a pekne nezhustnú. Mala som mrazené maliny, preto som ich varila, čerstvé môžete pridať priamo do zmesi bez varenia. Necháme vychladnúť.
- 2
Šľahačku si s cukrom vyšľaháme dotuha. Jemne vmiešame biele jogurty (kto chce, môže použiť aj ovocné).
- 3
V horúcej, no NIE vriacej vode rozpustíme želatínu a rýchlo ju zamiešame do šľahačkovej zmesi. Potom jemne primiešame vychladnutú malinovú omáčku. Miešame len tak, aby nám ostalo mramorovanie, nie aby sa celá zmes "zmalinovala". Na dno tortovej formy (mala som dno s bábovkovým vzorom) dáme potravinovú fóliu alebo alobal a vylejeme celú zmes. Na vrch, ktorý bude po stuhnutí slúžiť ako spodok poukladáme piškóty. Necháme dobre stuhnúť, najlepšie cez noc, odstránime obruč a tortu preklopíme na tanier. Podľa vlastnej fantázie ozdobíme. Priznám sa, že nie som kamarátka s akýmikoľvek želatínami či stužovačmi, tak kto je na tom podobne, môže urobiť tortu bez želatíny a vrstviť ju s piškótami, aby pekne držala tvar ;) Variabilný recept, prispôsobte si ho ako sa len páči :-D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ked to na nás príde..ono sa to zíde..:-)
Prosím Ťa nič neskrývaj, nechaj rcp. tu, nech je z čoho vyberať. Mne sa páči. Prosím, prezraď mi priemer formy v ktorej si tortu robila. Ďakujem. Pekný večer Ti prajem.
Ďakujem. Krásny deň Ti prajem.