Nepečená piškótová torta s jogurtom

dvorka - fotkadvorka, 6. augusta 2012
Nepečená piškótová torta s jogurtom
Foto: dvorka

Už som veľa krát robila túto sviežu pochúťku hlavne v lete keď je veľa čerstvého ovocia a chladený zákusok padne ako dar. Pred pár Zobraziť celý popisUž som veľa krát robila túto sviežu pochúťku hlavne v lete keď je veľa čerstvého ovocia a chladený zákusok padne ako dar. Pred pár rokmi kolegynka priniesla piškótovú tortu, ale v dietnejšom prevedení prelievanú nie s kyslou smotanou, ale s jogurtom. A tak od vtedy ju robím aj ja tak.

20 minút
príprava

Suroviny

1-2 balíky
3 tégliky
3 sáčky




Postup

  1. 1

    Táto torta sa dá robiť do tortovej formy, no mne sa ju nechcelo vyberať z poličky kde musím liezť na stoličku, tak som robila do misky. Tú som vystlala potravinovou fóliou. Piškóty som jednu po druhej namáčala v mlieku, môže sa v káve alebo kakau a ukladala od stredu. Vyložila som si spodok a prvé poschodie okraja. Piškóty som ukladala rovnou stranou na misku. Potom som uložila druhé poschodie piškót, tesne jednu vedľa druhej. Nasypala som čučoriedky pracne nazbierané na Kojšovskej Holi, no len tak aby som mala aj na ďalšie dve vrstvy.

  2. 2

    Do jogurtu som primiešala vanilkový cukor 5 lyžičiek (ja si robím cukor z kryštálu a rozkrájanej vanilky vo vedierku a keď mám cukru menej ako polovicu, pridám nový a premiešam). Jogurt som vyliala na piškóty s ovocím, zarovnala a dávala som novú vrstvu piškót. Pridala som aj poschodie okrajové a nasypala čučoriedky.

    Nepečená piškótová torta s jogurtom - obrázok 2
  3. 3

    Znova som zaliala jogurtom s cukrom, dala piškóty a zas čučoriedky, jogurt a keďže som už nemala piškóty (mala som len jedno stredné balenie) použila som na vrch tortové oblátky. Vložila som do chladničky. Torta by sa mala uležať aspoň pol dňa, no ako vidíte ani som nestihla odfotiť celú, syn ju po pár hodinách vybral, vyklopil na pizza tanier, dal dole fóliu a polovicu zjedol. Do jogurtu sa môže pridať aj kakao, potom ide menej cukru. A ovocie môže byť na každé poschodie iné a samozrejme ozdobiť. No kde sú deti a trebárs aj dospelé ako u mňa, nestíhačka :)

    Nepečená piškótová torta s jogurtom - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdezda
poznám, robievam, chutí nám, tá tortová oplátka je dobrý nápad,:-)
murinka2
vynikajuce, osviežujuce, hlavne v teplejších dnoch, dá sa použit rozne ovocie, fantázii sa medze nekladu, je to super :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia