Nebeská dobrota

zuzanika - bez fotkyzuzanika, 10. októbra 2013
Nebeská dobrota
Foto: zuzanika

Tento recept pochádza od mojej starej mamy, je naozaj delikátny, vždy, keď ho robím, spomeniem si na ňu, s akou láskou nám ho pripravovala...Vďaka Zobraziť celý popisTento recept pochádza od mojej starej mamy, je naozaj delikátny, vždy, keď ho robím, spomeniem si na ňu, s akou láskou nám ho pripravovala...Vďaka babi...

2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 g
4 krajce
1 lyžica
250 g
1 lyžica
100 g




Postup

  1. 1

    Višne odstopkuje, vykôstkujeme, posypeme cukrom . Krajec tmavého chleba opečieme na hriankovači a postrúhame. Postrúhaný chlieb pokvapkáme maraskínom. Chlieb a višne necháme cca 1 hodinu odstáť

  2. 2

    Dovtedy si vyšľaháme smotanu a tesne pred koncom dáme do nej 1 lyžicu vanilkového cukru. Višne necháme odkvapkať. Polovicu postrúhaného chleba dáme do sklených pohárov a prikryjeme polovicou šľahačky. Na šľahačku rozložíme višne a posypeme ju zvyškom chleba

  3. 3

    Ozdobíme zvyškom šľahačky a polovicou makrónok Druhú polovicu podávame k poháru. Je naozaj božský.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavé s tým chlebom. Ináč, ak by som si spravila, tak by som asi postrúhala piškóty alebo niečo iné, sladké, opečený chlieb si neviem predstaviť, aj keď to nemusí byť zlé, len mne sa zjavujú v predstavách hrianky.
zuzanika
Ja som si to nevedela tiež predstaviť, ale poviem Vám, že je to neodolatelná dobrotka aj s tým chlebom :D :D
zuzanika
je to taký likér :D pochádza z chorvácka, ale bžne ho dostať v nákupných centrách :D
jana223
mnaaaaaaaam tak toto si určite pripravím :D :D 5 *




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia