Foto: zuzanika
Tento recept pochádza od mojej starej mamy, je naozaj delikátny, vždy, keď ho robím, spomeniem si na ňu, s akou láskou nám ho pripravovala...Vďaka Zobraziť celý popisTento recept pochádza od mojej starej mamy, je naozaj delikátny, vždy, keď ho robím, spomeniem si na ňu, s akou láskou nám ho pripravovala...Vďaka babi...
porcie
príprava
Postup
-
1
Višne odstopkuje, vykôstkujeme, posypeme cukrom . Krajec tmavého chleba opečieme na hriankovači a postrúhame. Postrúhaný chlieb pokvapkáme maraskínom. Chlieb a višne necháme cca 1 hodinu odstáť
- 2
Dovtedy si vyšľaháme smotanu a tesne pred koncom dáme do nej 1 lyžicu vanilkového cukru. Višne necháme odkvapkať. Polovicu postrúhaného chleba dáme do sklených pohárov a prikryjeme polovicou šľahačky. Na šľahačku rozložíme višne a posypeme ju zvyškom chleba
- 3
Ozdobíme zvyškom šľahačky a polovicou makrónok Druhú polovicu podávame k poháru. Je naozaj božský.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu