Nebeská dobrota
Autor receptu: zuzanika
Tento recept pochádza od mojej starej mamy, je naozaj delikátny, vždy, keď ho robím, spomeniem si na ňu, s akou láskou nám ho pripravovala...Vďaka babi...
Postup
- Višne odstopkuje, vykôstkujeme, posypeme cukrom . Krajec tmavého chleba opečieme na hriankovači a postrúhame. Postrúhaný chlieb pokvapkáme maraskínom. Chlieb a višne necháme cca 1 hodinu odstáť
- Dovtedy si vyšľaháme smotanu a tesne pred koncom dáme do nej 1 lyžicu vanilkového cukru. Višne necháme odkvapkať. Polovicu postrúhaného chleba dáme do sklených pohárov a prikryjeme polovicou šľahačky. Na šľahačku rozložíme višne a posypeme ju zvyškom chleba
- Ozdobíme zvyškom šľahačky a polovicou makrónok Druhú polovicu podávame k poháru. Je naozaj božský.