Foto: ovan
Receptov na šuhajdy je tu viacero, my sme si doma obľúbili tento a šuhajdy takto robíme už veľa rokov. :)
porcií
príprava
Suroviny
Poleva: | |
1 ks |
|
50 g |
|
1 ks stužený tuk |
|
2 PL |
|
1 PL alebo um |
|
Plnka: | |
100 ml |
|
150 g |
|
200 g |
|
6 ks |
|
1 PL alebo um |
|
Postup
-
1
Postup na prípravu polevy: Nad parou necháme rozpustiť CERU. Keď je úplne rozpustená, pridáme 1 BB puding (to väčšie balenie), práškový cukor, kakao a rum. Všetko spolu pekne premiešame a necháme zatiaľ tak.
- 2
Postup na prípravu plnky: Mlieko necháme zovrieť, potom pridáme mleté orechy, práškový cukor a 6 rozmrvených piškót. Všetko spolu premiešame, odstavíme z ohňa a pridáme za lyžicu rumu.
- 3
Nachystáme si papierové košíčky. Na dno nalejeme polevu, ja na nalievanie používam čajovú lyžičku, aby som odhadla množstvo. Necháme pár minút odležať, nech je spodná vrstva pevná, aby sa nám do nej orechová plnka úplne nevmiešala. Potom nalievame orechovú plnku, opäť približne jednu čajovú lyžičku na jeden košíček. Na koniec zalejeme znovu polevou.
- 4
Hotové šuhajdy môžeme ozdobiť lentilkami, orechom alebo inými ozdobami. Necháme v chlade stuhnúť. Z tejto dávky nám vyšlo cca 50 menších košíčkov. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu