Naše šuhajdy

ovan - bez fotkyovan, 20. decembra 2012
Naše šuhajdy
Foto: ovan

Receptov na šuhajdy je tu viacero, my sme si doma obľúbili tento a šuhajdy takto robíme už veľa rokov. :)

50
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Poleva:
1 ks
50 g
1 ks stužený tuk
2 PL
1 PL alebo um
Plnka:
100 ml
150 g
200 g
6 ks
1 PL alebo um




Postup

  1. 1

    Postup na prípravu polevy: Nad parou necháme rozpustiť CERU. Keď je úplne rozpustená, pridáme 1 BB puding (to väčšie balenie), práškový cukor, kakao a rum. Všetko spolu pekne premiešame a necháme zatiaľ tak.

  2. 2

    Postup na prípravu plnky: Mlieko necháme zovrieť, potom pridáme mleté orechy, práškový cukor a 6 rozmrvených piškót. Všetko spolu premiešame, odstavíme z ohňa a pridáme za lyžicu rumu.

  3. 3

    Nachystáme si papierové košíčky. Na dno nalejeme polevu, ja na nalievanie používam čajovú lyžičku, aby som odhadla množstvo. Necháme pár minút odležať, nech je spodná vrstva pevná, aby sa nám do nej orechová plnka úplne nevmiešala. Potom nalievame orechovú plnku, opäť približne jednu čajovú lyžičku na jeden košíček. Na koniec zalejeme znovu polevou.

  4. 4

    Hotové šuhajdy môžeme ozdobiť lentilkami, orechom alebo inými ozdobami. Necháme v chlade stuhnúť. Z tejto dávky nám vyšlo cca 50 menších košíčkov. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

merylin
šuhajdy mám rada, tiež som ich už robila, ale tvoje sú naozaj krásne,,:-))
makinka31
takéto sme robievali vždy doma, s BB pudingom, ale sme dávali inú plnku- pr.cukor, mlieko, hrozienka a rum, táto plnka je síce tekutá, ale má svoje čaro :)
sovka62
Takto ich pred dlhými rokmi robievala moja mama, myslím, že recept je úplne zhodný. Lenže ja už roky nepoužívam Ceru (a z ostatných margarínov len občas Heru), takže ich nerobievam. Ale tú chuť cítim na jazyku, stačí pozrieť na tvoj obrázok.
kory
jeto velmi chutny dortik moja amam uz ho robila a pre mna to nieje nic noveho smola
karky
Pekne suhajdy...mama dotaz, cim by sa dal nahradit puding BB ? Tuto v Australii, som BB puding este nezohnala...vopred dakujem
veve23
Ahoooj, prosím poraď. Už druhýkrát som robila šuhajdy podľa tvojho receptu, chuťovo paráááda..len mne vždy ta "čokoláda" stuhne. Najskor som dala maslo Liptov namiesto cery, dnes som už dala ceru a vytesovala sa,že koonečne je tekuta a ked som pridala za lyžicu rumu, bum a bolo to zase huste na akoby rumové gulicky. Je problem v tom,ze som to cele robila na pare az do konca a uvaril sa mi BBpuding. Normalne som na pare rozpustila tuk a potom pokracovala akurat som to neodstavila z pary.. :-( ako daju sa jest,ale vobec niesu take pekne ako tvoje.. :-(
2susan
Ja robievam tieto isté, z BB pudingu sú najchutnejšie. Ale ako plnku dávam salko, to je topka. Ú nás sa iná plnka neosvedčila.