Nanuky z bielej čokolády s malinami fotorecept

vavan - fotkavavan, 30. júna 2013
Nanuky z bielej čokolády s malinami (fotorecept)
Foto: vavan

keď nemáte formičky na nanuky úplne vám postačia plastové 0,05dcl poháre.

Suroviny

150 g
250 ml
200 ml
200 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maliny rozmixujeme a prepasírujeme cez sítko aby sme odstránili zrnká

    Nanuky z bielej čokolády s malinami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    čokoládu roztopíme nad parou vo vodnom kúpeli. Roztopenú čokoládu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a jogurtom.

    Nanuky z bielej čokolády s malinami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šľahačkovú smotanu vyšľaháme na šľahačku

    Nanuky z bielej čokolády s malinami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a na 1 stupni šľahača prišľaháme k zmesi s kond.mlieka .

    Nanuky z bielej čokolády s malinami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si 0,05dcl plastové poháre a plníme zmesou prepasírovaných malín a bielej čokolády,záleží na vás či chcete mať viac malinové či ,čokoládove alebo mramorové,maliny som nesladila vôbec nakoľko je biela zmes dosť sladká.A ak máte radi kyslejšie môžte si aj bielu zmes prichutiť citrónovou šťavou.

    Nanuky z bielej čokolády s malinami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kelímky uložíme na tácku a dáme stuhnúť do mrazničky na mierne stuhnuté prilepíme nanukové paličky a aby sa dali lepšie vybrať z pohárikov tak ich po zmrazení rozstrihneme alebo môžeme podávať rovno z pohára.

    Nanuky z bielej čokolády s malinami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

izabella929
haha ...dobréééé.-))) treba ,aby sa aj černoch umazal od nanuku.-))))super receptík.-))
elixir
To vyzerá výborne... :) A tie maliny, vyzerajú ako černice... aj s černicami by to muselo byť prudko jedlé :) Uložím si veru. :)
radost
táto VARECHA je plná hriechu..ale sladký hriech-pri páchaní vyrába na tvári smiech...mám naň chuť..nech..snád mi váha odpustí...a veľké číslo nepustí...:-)
3sandra3
to sa aj mne páči,,, ale dá sa vo vodnom kúpeli roztopiť bielu čokoládu? Pýtam sa preto, lebo ja som to minule skúšala a nedarilo sa mi. Poradíš mi, prosím, ako to mám urobiť? Alebo akú čokoládu mám kúpiť?
vavan
@lilianka24 najlepšie v tomto recepte je gréckeho typu ale keď nedostaneš kúpiť tak môžeš použiť biely 10% @elix ír ďakujem tak trochu máš aj pravdu sú to malinočernice odroda tayberry si ma trochu zmiatla musela
som sa ísť spýtať otca som ostala v pomykove;-)
vavan
@3sandra3 keď viem poradím ja si dám do vyššieho hrnca vodu dopoly
hrnca na ten si položím menší hrniec s ušami taký aby sa neprepadol do
veľkého hrnca do toho vložím nalámanu čokoládu a rozpustím voda ti nesmie vrieť mala by mať maximálne 80 stupňov.Používam bielu čokoládu Schogetten tú netreba ani lámať,neviem akú si použila čoko alebo čo sa ti konkrétne nepodarilo.
janger
Ake pekne tmave maliny, este som take nevidela. Tie nanuky musia byt fantasticke. Len sa chcem spytat, nespravia sa v tej zmrzline take krystaly, kedze ju pocas mrazenie nemiesas?
randy
vyzeraju fakt fantasticky urcite vyskusam :o) a strasne sa mi paci napad s tymi poharikmi. Mam vela receptikov na nanuky no nemohla som nikde v obchode najst tie formicky tak ti velmi pekne dakujem za ten skvely napad :o)
elixir
@vavan :) ja zbožňujem černice, síce nie sú až tak sladučké ako maliny, ale i tak dosť pre mňa a šťavnatejšie a bez jadierok :) Takže hneď som detekovala, že čosi černicové tam je... :) O tej odrode som ešte nepočula, rada by som skúsila niekedy.
pusta
super, veľmi sa mi páčia, môžu byť vynikajúce.
havino
tak toto skúsim určite, výborný nápad, aj suroviny svedčia o dobre chuti
ywett
to musí byť dobrota! :)....@vavan , už si mi chýbala, teším sa, že si opäť tu :)
vavan
@janger v tej bielej zmesi sa mi nevytvorili kryštály,len v tej ovocnej čo
mám odfotené napravo,čo som robila tie mramorové naľavo že som naspodok dala bielu zmes,do stredu trochu malinovej a špáratkom som
vytvorila mramor a znovu dala bielu zmes tam som tiež nemala kryštály
tie maliny to sú krížence malín z černicami
vavan
@elix ír tieto sú dosť kyselé len majú dosť jadierok a sú aj šťavnaté,keby si nebola tak ďaleko poslala by som ti na koštovku ;-)
evanaaa
Formu na nanuky mám, recept si preto hneď ukladám, urobím si,ak príde čas , nie, až keď príde na "psa mráz".
anina6
v lete mrazeného nikdy nie je dosť a tvoj receptík sa mi páči, kk. a mimochodom máš krásneho psíka.
martamm
Robievam nanuky občas, ale sú ako kameň, nevyrovnajú sa konzistenciou kúpeným, žiaľ...
danda3
Takými nanukmi by som veru nepohrdla, vyzerajú na 1******!♥