Foto: uschi
Sú to naozaj najlepšie lievance na svete, s kyslou smotanou a čučoriedkami nemajú chybu. Akoby moja babička povedala "eňo ňuňo".
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z droždia, trochy mlieka a kávovej lyžičky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým múky preosejeme a zmiešame so zvyšným cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli.
- 2
Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z neho sneh. Do múčnej zmesi pridáme kvások, žĺtok a mlieko a vareškou vymiesime riedke cesto. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielka. Cesto prikryjeme a necháme asi 45 minút až hodinu kysnúť.
- 3
Panvicu na lievance potrieme olejom, rozpálime a pečieme lievance. Po každom lievanci panvicu potrieme olejom, aby sa neprilepili.
- 4
Upečené lievance naservírujeme na tanier a prelejeme smotanou rozmiešanou s cukrom a ozdobíme čučoriedkami. Tieto lievance môžeme podávať ako dezert, alebo aj ako hlavné sladké jedlo. Sú vynikajúce. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len nechcem vedieť energetickú hodnotu :-)
Inak tá fotka je fakt neodolateľná, aj keď sladké nemusím.
ono asi originalny recept bol s "creme fraiche" co je troska menej kysla smotana , nepocuval zavistlivcov..
prikladam do KK
@jarco kaloricka hodnota nizka = na 1 liter mlieka cca 50g cukru, 1 vajce, muka, drozdie