Náhrada parených buchiet

adelkinka - bez fotkyadelkinka, 30. decembra 2013
Náhrada parených buchiet
Foto: adelkinka

Keďže mi ostal kus domácej knedle z obeda, napadlo ma prečo ju nevyskúšať na sladký spôsob. A predsa knedľové cesto je to isté ako Zobraziť celý popisKeďže mi ostal kus domácej knedle z obeda, napadlo ma prečo ju nevyskúšať na sladký spôsob. A predsa knedľové cesto je to isté ako na parené buchty. Ohlasy v rodine boli na túto variantu veľmi kladné, pretože plnka je rovnomerne na celom pláte knedle.

5 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Knedľu si nakrájame na pláty a dáme zohriať buď do mikrovlnky alebo nad paru. Na zohriate pláty navrstvíme postupne nutellu a džem. Ja som použila višnový, v ktorom boli veľké kusy višní. Nakoniec posypeme grankom a prelejeme roztopeným maslom. Rýchle, jednoduché a hlavne chutné! :-) Ak by mal niekto záujem, môžem dodatočne pridať recept na moju knedľu.

    Náhrada parených buchiet - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť všetkým! :-)

Diskusia k receptu

luss44
iste je to dobré ako klasická parená buchta, keď robím knedle, urobím vždy aj pár buchiet z rovnakého cesta. Kľudne pridaj aj rcp na Tvoju knedľu, dobrých rcp nikdy nie je dosť, vyskúšame. Pozdravujem Trenčín, moje rodné a najobľúbenejšie mesto :)
aretta
Poznám a robím vždy ked zostane knedla :-) Môžem len odporúčať, hlavne pre deti.
smejkad
skuste niekedy starsiu knedlu obalit vo vajicku a opiest, trebars aj na sladko...
mnamka :-)))
vlastulka
mám 48, a už ako deťom nám toto mama robila,len vždy spojila 2 plátky knedle džemom,lekvárom ..... potom poliala masielkom,posypala cukrom a škoricou
vlastulka
Ďaľšou variantou bolo natrieť knedľu horčicou,obaliť v strúhanke a vo vajíčku a vypražiť-MŇAM
janikbj
už keď si dávame tipy, tak aj knedľa obalená v redšom palacinkovom cestíčku a vysmažená je super. chutí ako klasické kysnuté lievance. napadlo ma to kedysi,keď som robila palacinky a mala som kúsok nezjedenej knedle. odporúčam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia