Foto: dvorka
Včera som pozerala v televízii program s varením a zaujali ma všetky recepty ktoré v ňom uvádzali. No pretože som mala doma všetko na Zobraziť celý popisVčera som pozerala v televízii program s varením a zaujali ma všetky recepty ktoré v ňom uvádzali. No pretože som mala doma všetko na sladký korpus, urobila som ten s menšími obmenami.
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Korpus je z mála a chutných surovín a je rýchlo spravený a nesmierne chutný.
-
2
Ako prvé som si opražila na suchej panvici lieskovce až im popukala šupka a nechala som vychladiť, potom som ich dala do misky a rukou omieľala aby šupka zišla dole.
-
3
Vychladnuté lieskovce som odšupkovala a posekala v sekáčiku.
-
4
Kým mi chladli lieskovce som si oddelila žĺtka od bielkov. Zo žĺtkov a cukru som vyšľahala elektrickým šľahačom penu, potom aj z bielkov som vyšľahala el. šľ. penu. K žĺtkovej pene som pridala nastrúhané lieskovce a vareškou som ich premiešala. Dala som si zohriať rúru na 150 °C.
-
5
Pridala som nastrúhanú mrkvu a aj tú som vareškou premiešala.
-
6
Na koniec som po častiach primiešavala bielkovú penu.
-
7
Tortovú formu s priemerom asi 21 cm som vymastila a vysypala múkou. Treba však na spodok formy dať papier na pečenie a ten vymastiť. (Upečené cesto sa mi mierne prichytávalo ku spodku formy pri krájaní). Do formy som naliala cesto, vyrovnala povrch a dala piecť do rozohriatej rúry.
-
8
Po pol hodine som korpus vybrala, odobrala bok formy a nechala vychladnúť.
-
9
Vychladený korpus som natrela džemom, poliala polevou z jogurtov (jahodový a čučoriedkový) vymiešaný s dvoma rozpustenými plátkami želatiny v štyroch lyžiciach vody. (Robila som podľa návodu). Na vrch sa môže dať ovocie, šľahačka, pudingový krém alebo čokoláda. Pravdaže aj všeličo iné. V pôvodnom recepte z telky dávala herečka na tortu vymiešanú karamelovú šľahačku. Posypala tortu mandľovými hoblinkami a dala ozdoby z čokolády.
-
10
Ja som si z horkej vysokopercentnej čokolády polovičku nalámala do misky, pridala som tenký plátoček masla, trošku stéviového prášku a v mikrovlnke pomaly roztopila, potom poriadne premiešavala až kým mi čokoláda trošičku schladla. Narobila som si obrázočky.
-
11
Bok som poliala čokoládou, ozdobila stuhnutými kliki-hákmi a polovičkami orechov.
-
12
Nedalo sa neochutnať, tak som kúsok z torty odrezala a vyskúšala. Vrelo odporúčam.
Diskusia k receptu