Mramorový koláč

johanesa - fotkajohanesa, 29. októbra 2011

Dá sa urobiť veľmi rýchlo ale môžte do toho dohodiť aj ovocie napr.ríbezle...

12...
porcií
10 - 15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

5
100 ml
240 g
300 g
100 ml
1
2 lyž.




Postup

  1. 1

    Žĺtky dobre vymiešame s cukrom a vodou.pomaly pridávame olej a múku s práškom do pečiva. nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Dve tretiny cesta vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech. Do zvyšnej tretiny vmiešame kakao a pomaly vylievame v tvaroch podľa vlastnej fantázie do bledého cesta.

  3. 3

    Upečený koláč posypeme vanilínovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nie je to suché, iba korpusy a nič. To ovocie by mohlo byť, ale stačilo by aj , keby sa niečim dobrým polial vrch, aby to vsiaklo, aj keď to takto nemusí byť zlé ku káve či kakau.
betty21
Johanesa, si šikulka! Dnes si dala kopu receptov, bodaj by Ťa to varenie a pečenie bavilo aj keď budeš musieť:)))
johanesa
To pečenie ma naozaj baví ...a tento koláč som robila aj keď som bola cez letné prázdniny na výlete tak rýchlo sa sprášil...my sme si to urobili tak že sme dali ríbezle a každý si to postriekal šľahačkou...bolo to niečo vynikajúce...mňam
johanesa
či ma ale bude baviť keď budem musieť ...no to ale neviem... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia