Foto: ywett
dostala som ho pod názvom zebrový...je chuťovo výborný a jednoduchý....recept mám od priateľky Jarmilky:-)
Postup
-
1
6 bielkov vyšľaháme s cukrom do tuha a postupne pridávame žĺtky, olej, vodu a do vyšľahanej masy pridáme múku s práškom do pečiva. Hotovú masu treba rozdeliť na dve časti. Do prvej časti pridáme 2 polievkové lyžice polohrubej múky. Do druhej časti pridáme 2 polievkové lyžice kakaa. Na vymastený plech dávame do stredu plechu po 2 lyžice masy (raz tmavú, raz bielu), upečieme a na horúci koláč dáme džem (môže byť aj ovocie) a rozotrieme. Necháme vychladnúť.
- 2
Poleva: Šľahačku vyšlaháme pridáme pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom, potom to dáme na koláč a posypeme čokoládou, alebo grankom(kakaom).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
alexdidi, ďakujem za privítanie. Tak tortička musí tiež vyzerať zaujimavo, to som ešte neskúšala. Ešte sa tu neviem tak dobre orientovať, kde najdem prosím recept? A tento receptík mám od bývalej kolegyni a tak mala múku a cukor uvedené
alexdidi, velmi pekne ďakujem za radu:)
varecha.pravda.sk/profil/ywett/recepty/...