Moje Spätzle - špécle
Autor receptu: sjuz
Vynikajúca príloha, či samostatné jedlo.
Postup
- Múku preosejeme do misy, vajíčka si rozmiešame v inej miske, vlejeme do múky, pridáme soľ. Vodu pridávame po častiach a vypracujeme cesto do hladka - miesime tak dlho, až sa robia bubliny.
- Potom do vriacej a osolenej vody "hádžeme" nožíkom z dosky malé halušky - alebo kto je zvyknutý - cez cedník na halušky. Až vyplávu na povrch, necháme ešte raz vzkypieť, scedíme, prepláchneme studenou vodou,a necháme odkvapkať.
- Maslo rozpustíme na miernom ohni, necháme veľmi mierne zhnednúť a špecle premastíme.
My ich máme radi len tak premiešané so strúhaným syrom - ementálom a posypané do zlata upraženou cibuľou. Ako príloha - miešaný alebo pórkový šalát... :)
Dobrú chuť!