Moje Spätzle - špécle

Autor receptu: sjuz

Vynikajúca príloha, či samostatné jedlo.

10 minút
príprava

Postup

  1. Múku preosejeme do misy, vajíčka si rozmiešame v inej miske, vlejeme do múky, pridáme soľ. Vodu pridávame po častiach a vypracujeme cesto do hladka - miesime tak dlho, až sa robia bubliny.
  2. Potom do vriacej a osolenej vody "hádžeme" nožíkom z dosky malé halušky - alebo kto je zvyknutý - cez cedník na halušky. Až vyplávu na povrch, necháme ešte raz vzkypieť, scedíme, prepláchneme studenou vodou,a necháme odkvapkať.
  3. Maslo rozpustíme na miernom ohni, necháme veľmi mierne zhnednúť a špecle premastíme. My ich máme radi len tak premiešané so strúhaným syrom - ementálom a posypané do zlata upraženou cibuľou. Ako príloha - miešaný alebo pórkový šalát... :) Dobrú chuť!