Mladý šalát JARIENKA
Autor receptu: nonna
Plný vitamínov, minerálov, živých enzýmov, treba dopriať organizmu v najvyššej miere, aby pookrial a nachystal sa na chudobnejšie zimné obdobie z tohto pohľadu.
3 porcie |
16 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme v šupe, neošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
- Reďkovky, kaleráb a uhorku neolúpanú pokrájame na malé kocky. Cibuľky nakrájame na kolieska, vňate na polcentimetrové pásiky, kalerábové listy na užšie a kratšie pásiky, hrach vylúskame.
- Všetko dobre a rovnomerne premiešame.
- Jogurt, majolenku a kečup zmiešame.
- Zvaríme 1dl vody s octom, čiernym korením kôprom, necháme vychladnúť a primiešame k ochutenému jogurtu.
- Šalát mierne osolíme a premiešame opatrne s dresingom. Necháme vychladiť aspoň počas 12 hodín v chladničke.