Mladý šalát JARIENKA

Autor receptu: nonna

Plný vitamínov, minerálov, živých enzýmov, treba dopriať organizmu v najvyššej miere, aby pookrial a nachystal sa na chudobnejšie zimné obdobie z tohto pohľadu.

3
porcie
16 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme v šupe, neošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
  2. Reďkovky, kaleráb a uhorku neolúpanú pokrájame na malé kocky. Cibuľky nakrájame na kolieska, vňate na polcentimetrové pásiky, kalerábové listy na užšie a kratšie pásiky, hrach vylúskame.
  3. Všetko dobre a rovnomerne premiešame.
  4. Jogurt, majolenku a kečup zmiešame.
  5. Zvaríme 1dl vody s octom, čiernym korením kôprom, necháme vychladnúť a primiešame k ochutenému jogurtu.
  6. Šalát mierne osolíme a premiešame opatrne s dresingom. Necháme vychladiť aspoň počas 12 hodín v chladničke.