Foto: lucietta
Variácia na veľmi obľúbenú Pavlovu tortu, u nás doma veľmi obľúbená, nerobíme jednu veľkú, ale viacero manších a každý dostane na tanierik tú svoju Zobraziť celý popisVariácia na veľmi obľúbenú Pavlovu tortu, u nás doma veľmi obľúbená, nerobíme jednu veľkú, ale viacero manších a každý dostane na tanierik tú svoju :-) Okrem toho pridávam do cesta namiesto škrobu puding... podľa druhu pudingu vieme ovplyvniť farebnosť tortičiek... jahodový-ružová, pistáciový-zelená, čokoládový-svetlohnedá, vanilkový-biela...
porcií
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Oddelíme si bielky od žĺtok a bielky vyšľaháme do tuha (keď misku prevrátime, nevypadnú). Potom zašľahávam postupne cukor, kým sa nerozpustí. Sneh by sa mal pekne lesknúť. Pridáme puding (v mojom prípade vanilkový), ktorý zašľaháme a úplne nakoniec krátko zašľaháme ocot. Do plechu dáme papier na pečenie a jemne ho natriem olejom. Cesto lyžicou rozdelíme a urobím 6 rovnakých kôpok. Rúru si rozohrejeme na 170°, vložíme plech a stiahneme teplotu na 100°. Tortičky sušíme 45 min. podľa veľkosti a potom nechám vychladnúť v rúre (45min.). Mali by po upečení zostať svetlé. Tesne pred servírovaním ozdobíme šľahačkou a ovocím. Výhodou, ak dáme do tortičiek namiesto škrobu puding je, že tortičky chutia jemne vanilkovo od pudingu, z vnútra sú krémové a vonku chrumkavé. Raz som to skúsila a odvtedy Pavlovu robím iba takto.
snehove pusinky milujem, ale toto je nieco ine, ako dlho vydrzia nenaplnene?