Marokánky
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 13. decembra 2016
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 13. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
35 minút
príprava
príprava
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky vylejeme smotanu, pridáme múku a cukor a za stáleho miešania túto zmes varíme vo vodnom kúpeli. Keď je zmes hustá, odstavíme ju zo sporáka a necháme vychladnúť.
- 2
Do vychladnutej zmesi primiešame nasekané orechy a sušené ovocie. Lyžicou zo zmesi robíme kôpky a tvarujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Marokánky pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 12 minút. Po upečení kolieska nožom odlepíme z papiera a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu