Mandľové rožteky

Autor receptu: boise

Keby lenivosť kvitla, som samý kvet, napriek nepriazni počasia...Pamätná veta ma sprevádza celý život, tak prečo nie aj pri varení a pečení.

15 minút
príprava
7 minút
na 160 °C

Postup

  1. Mandle kúpime tie také hnedé, sparíme ich vo vriacej vode a "povyzliekame" zo šupiek. Tie rovno nehanebne vyzlečené sa mi neosvedčili, majú prapodivné pachute skladových útrob...Potom ich na jemno pomelieme. Ja to robím lenivo neokrôchane, šupnem ich do mixéra a posekám.
  2. Z múky, cukru, mandlí a masla vypracujeme cesto. Nie je 3x priateľské, je také rozsypačné, ale nedajte sa odradiť, lebo výsledný efekt za to fakt stojí. Prstami vytvarujeme rožteky. Odporúčam radšej vyššie a tenšie, oni sa vám potom ajtak trošku roztečú.
  3. Pečieme na cca 160 stupňoch len krátko, necháme ich len tak "vysušiť", musia ostať biele, alebo mať len jemne zažltnuté okraje. Ešte teplé (pozor sú krehké) obalíme vo vanilkovom cukre (ja k vanilkovému primiešavam aj kúsok práškového).