Makovo - višňový závin

Autor receptu: varticek

Jeden z mojich obľúbených receptov, lebo cesto sa dá kúpiť čím ušetrím čas a výsledok je pritom stále vynikajúci.

6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku. Na jemno pomletý mak vsypeme do vriaceho mlieka a chvíľu za stáleho miešania povaríme. Necháme vychladnúť a pridáme džem, rum, škoricu, práškový cukor podľa chuti.
  2. Na plech si pripravíme cesto. Ja používam kupované z obchodu, je už aj vyvaľkané na závin, s papierom na pečenie, takže len ho rozviniem a môžem pokračovať. Na neho dám rozdrvené piškóty (aby do nich vsiakla šťava).
  3. Na piškóty dáme plnku, na to poukladáme višne a opatrne zavinieme. Potrieme žĺtkom a dáme piecť. Najprv sa pečie pri vyššej teplote cca 5 minút a potom teplotu na zvyšný čas pečenia znížime.