Foto: mariaklara
Tento recept mám už 8 rokov, bol pribalený k vanilkovému cukru od Dr. Oetkera pod názvom Linecké hviezdičky, keďže som ženila syna, srdiečka sa Zobraziť celý popisTento recept mám už 8 rokov, bol pribalený k vanilkovému cukru od Dr. Oetkera pod názvom Linecké hviezdičky, keďže som ženila syna, srdiečka sa mi zdali na svadbu vhodnejšie, tak som ich vyskúšala. Srdiečka som potom robila aj dcére na svadbu. Robievam ich na Vianoce, na Veľkú noc a na hody. Majú takú príjemnú vôňu i chuť.
príprava
na 125 °C
Postup
-
1
Maslo, cukor, múku premiešanú s kypriacim práškom, vanil. cukrom a vajce spracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme na 1/2 hodiny do chladničky stuhnúť.
- 2
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm a vykrajujeme srdiečka. Srdiečka ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 8-10 minút pri 125-150° teplote. (Každá gazdinka si pozná svoju rúru, ako jej pečie.)
- 3
Po upečení zoberieme srdiečka z plechu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí srdiečka zlepujeme marhuľovým lekvárom a na koniec posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu