Linecké srdiečka

mariaklara - fotkamariaklara, 5. decembra 2010

Tento recept mám už 8 rokov, bol pribalený k vanilkovému cukru od Dr. Oetkera pod názvom Linecké hviezdičky, keďže som ženila syna, srdiečka sa Zobraziť celý popisTento recept mám už 8 rokov, bol pribalený k vanilkovému cukru od Dr. Oetkera pod názvom Linecké hviezdičky, keďže som ženila syna, srdiečka sa mi zdali na svadbu vhodnejšie, tak som ich vyskúšala. Srdiečka som potom robila aj dcére na svadbu. Robievam ich na Vianoce, na Veľkú noc a na hody. Majú takú príjemnú vôňu i chuť.

80 minút
príprava
6-8 minút
na 125 °C

Suroviny

375 g
250 g
125 g
1 ks
1 k
1/2 bal.
Plnka:




Postup

  1. 1

    Maslo, cukor, múku premiešanú s kypriacim práškom, vanil. cukrom a vajce spracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme na 1/2 hodiny do chladničky stuhnúť.

  2. 2

    Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm a vykrajujeme srdiečka. Srdiečka ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 8-10 minút pri 125-150° teplote. (Každá gazdinka si pozná svoju rúru, ako jej pečie.)

  3. 3

    Po upečení zoberieme srdiečka z plechu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí srdiečka zlepujeme marhuľovým lekvárom a na koniec posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

hubarka35
mnam toto lubim,su peknučke aj taketo pocukrovane.....uložim si recept,nech ich mam viac
anina43
krásne, chutné, zasnežené, len zahryznúť, podarili sa ti
marienka44
@Mariaklara , dôverujem receptom od Dr. Oetkera, preto ich teraz na Vianoce vyskúšam urcite. Aj pomer surovin ako ma byt u lineckeho cesta, je spravny, a sice 3:2:1. Spravim ich ale ako kolecka s velkym otvorom, aby lekvar bol vyditeľný. Dakujem za recept.
sonijamt
sú ako moje:-))) zbožňujeme linecké, robievam ich najmä kvôli dcére
tinca
@mariaklara aj ja robím na vianoce linecké, aj srdiečka, len ja v strede vykrojím trošku väčšie srdiečko a osvedčil sa mi ríbezľový džem, je pikantný. Máš ich krásne a tieto nesporne k vianociam patria. Ukladám, porovnám s mojim rcp.
marienka44
Uz je cesto od obeda v chladnicke. Zajtra upeciem. Ako formicky mam take karty a k tomu male formicky brigu. Pouzijem srdiecko do srdiecka velkého, bude to efektné.
mariaklara
Ďakujem Vám všetkým, marienka44, držím ti palce, nech sa ti podaria, potom mi napíš, aké sú.
evanaaa
Linecké cesto je vyskúšaná klasika, mám ho rada, na tvare nezáleží, alebo aj ano, ak chceme, aby sa aj oči potešili,a o chuti tohoto cesta nepochybujem, že je dobré. Len neviem, či nepokazím ten pomer 1.2.3, ak tam dám sladidlo a prípadne nahradím časť múky celozrnnou hladkou.Možno už tá chuť taká nebude, ale zjesť sa dúfam bude dať.
fcielka
mariaklara...vyborny recept :) dnes som podla neho piekla dvojitu davku...a tak pochutilo...ze budem musiet este dopekat :)
mariaklara
fcielka, veľmi ma potešilo, že sa ti páčia, ja tiež musím urobiť ďalšiu dávku.
tanik35
je veľa receptov na linecké, ale tieto chutia mojej dcére najviac, takže super :-) ďakujem za recept
tanik35
dnes ich robím znovu, pre istotu z dvoch dávok :-)
mariaklara
tanik35, nebudeš mi veriť, aj ja dnes robím ďalšiu dávku, ale tie musím schovať do Vianoc. Krásne Vianoce ti želám!
fcielka
mariaklara... tento rok ich opat peciem a su super;) vdaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia