Foto: archaa
Tento recept oceníte hlavne v letných horúcich dňoch. Muffiny sú vyborné a trvanlivé. Hodia sa na cesty do prírody, či len tak na posedenia Zobraziť celý popisTento recept oceníte hlavne v letných horúcich dňoch. Muffiny sú vyborné a trvanlivé. Hodia sa na cesty do prírody, či len tak na posedenia pri kávičke na slnečnej terase.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 190 stupňov, plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a vyvaľkáme si rozmrazené lístkové cesto na plát .Vykrojíme si z neho 12 kruhov a popicháme každý párkrát vidličkou. Vylozíme nimi papierové kosícky.
-
2
Bielu varovú čokoládu si rozpustíme, pridáme mandle, vajce, vanilkový cukor, citrónovú kôru a 5PL likéru alebo džúsu. Túto zmes vrstvíme do lístkového cesta a pri strednej teplote pečieme asi 20 minút.
-
3
Po vybratí z rúry necháme 5 minút voľne vychladnúť, potom ich špajlou trocha popicháme
-
4
a pokvapkáme zvyšným likérom alebo džúsom. Necháme dobre vychladiť, vyberieme z košíčkov, pocukrujeme, ozdobíme kopčekom vyšľahanej šľahačky a kúskami citrónovej kôry.
-
5
Dobrú chuť!
Vdaka za recept !