Letný ríbezľový koláč

Autor receptu: matus113

Koláč, ktorý osvieži.

45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rozdelíme žĺtka od bielok. Žĺtka dáme do misy, pridáme roztopené maslo, 100 g práškového cukru a nahladko vymiešame. Potom pridáme 1 prášok do pečiva, nastrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna, 270 g polohrubej múky a vymiešame na cesto.
  2. Vypracované cesto prstami roztlačíme po celej ploche suchého plechu. Dáme do trúby na 10 minút na 180 stupňov.
  3. Vyšľaháme si sneh z 4 bielkov a pridáme 250 g práškového cukru. Po 10 minútach rozotrieme vyšľahaný sneh po celej ploche cesta. Na sneh naukladáme ovocie. Ríbezle, maliny alebo lesnú zmes. Navrch pridáme sekané orechy. Dáme zapiecť na 10 minút na 200 stupňov.