Ľadová káva

dovolenka - fotkadovolenka, 6. augusta 2011

Žiadna reklama. Prekvapivo dobrá ľadová káva so zmrzlinou ako v McDONALD´s - laický odhad zložiek. Podávajú ju v plastovom pohári s uzáverom a malým Zobraziť celý popisŽiadna reklama. Prekvapivo dobrá ľadová káva so zmrzlinou ako v McDONALD´s - laický odhad zložiek. Podávajú ju v plastovom pohári s uzáverom a malým otvorom k okamžitej konzumácii. Doma si ju urobíme do porcelánu, skla, nerezu. V recepte uvádzam kávu arabicu, ale kapsulky s kávou má už každá domácnosť.

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
na 86 °C

Suroviny

9 g
5 g
10 g
100 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si espresso kávu, podľa svojich možností v domácnosti dostupnej kanvici /kávovar, špeciálna kanvica s dvojitým sitkom,.../ s cukrom a smotanou do kávy v šálke, ktorá sa dá uzatvoriť.

  2. 2

    Horúcu kávu doplníme o vanilkovú zmrzlinu, uzatvoríme a ihneď môžeme piť.

Diskusia k receptu

marta5
Ja mám rada ľadovú kávu s ľadom,teda studenú. No koľko ľudí toľko chuti,hlavne že si polabužničime.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Nescafé rozmiešame s cukrom(kto pije s cukrom) a trošškou rumu(kto nechce, nemusí ), všetko vo vysokom pohári. Pridáme kocky ľadu a doplniť zachladenou pepsikolou. Vytvorí sa Vám bohatá hustá pena. Pijeme so slamkou. Pepsi si môžete dolievať a stále to bude tá hustá pena. V horúcich dňoch zabodujete s týmto aj na pohľad osviežujúcou kávou (nápojom).
dovolenka
@marta5 , @esi dakujem))). nikdy som nepila kavu so smotanou, mliekom a cukrom, lebo sa vraj zamedzi vstrebavaniu dobrych latok do krvi, ale TATO mi dobre padla na promenade v zakopanom pocas nadherneho slnecneho dna. marta
jamarlen
@dovolenka , to mlieko, ani cukor do kávy so smrzlinou dávať emusíš, mne chutí práve tá horkastá káva v porovnaní so sladšou smotanovou mrzkou.
aj ten nápad na ľadovú pepsikávu od @esi je dobrý, pokiaľ sa nebojíte o svoje zuby(toľkého cukru a kyseliny fosforečnej!).raz začas to určite nezabije a ozdobí menu...:)
dovolenka
@jamarlen , dakujem za radu, urcite si obcas urobim ladovu kavu so zmrzkou, to postaci, urcite dava kave impozantnejsiu chut, ako ked ju davkujes po trochu do salky s kavou. ta uzatvorena nadobka umocnuje jej chut .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia