Krevety v teriyaki omáčke so sezamom

Autor receptu: hanee

Velmi rychly a dobry recept napriklad pre necakanu navstevu. Netradicne chute a skutocne kratka doba pripravy.

3
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici rozpustime maslo a dame do neho opiect krevety. (Predpokladam ze ich mate mrazene lupane v mrazaku, tie su z pravidla predvarene, takze im staci iba dvoj troj minutove prehriatie na masle, ziadne 15minutove prazenie!)
  2. Ku krevetkam pridate nakrajane kolieska ananasu (na 8 casti) a nastruhane ocistene, jadernika zbavene jablko. Podlejete stavou z ananasoveho kompotu. ( ak sa vam nechce struhat, jablcko kludne len nakrajajte na mensie kocky, sluzi iba ako zahustovadlo, aby sa stava pekne spojila s maslom, rozvari sa aj tak) Tomuto kroku tiez venujte dve tri minutky.
  3. A sme vo finale, pridajte za lyzicu teriyaky omacky, sojovej omacky, osolte, zamiesajte ochutnajte... malo by byt hotovo.
  4. Na suchej panvici opecte sezam, na slabom plameni, radsej pomalsie, nech ho nespalite, tiez to nezaberie viac ako tri minutky.
  5. Servirujte s uvarenou ryzou, netreba ju moc dochucovat, len mierne osolit. omacka z krevetiek jej da skvelu chut. Takze ryza, na nu porcia krevetiek s omackou, ziclivo zasypat opecenym sezamom. Moj muz si to este takto cele stedro pokvapka stavou z citrona a tym si z prevazne sladkej omacky vyrobi sladkokyslu .o)