Krevety v teriyaki omáčke so sezamom
Autor receptu: hanee
Velmi rychly a dobry recept napriklad pre necakanu navstevu. Netradicne chute a skutocne kratka doba pripravy.
3 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici rozpustime maslo a dame do neho opiect krevety.
(Predpokladam ze ich mate mrazene lupane v mrazaku, tie su z pravidla predvarene, takze im staci iba dvoj troj minutove prehriatie na masle, ziadne 15minutove prazenie!)
- Ku krevetkam pridate nakrajane kolieska ananasu (na 8 casti) a nastruhane ocistene, jadernika zbavene jablko. Podlejete stavou z ananasoveho kompotu.
( ak sa vam nechce struhat, jablcko kludne len nakrajajte na mensie kocky, sluzi iba ako zahustovadlo, aby sa stava pekne spojila s maslom, rozvari sa aj tak)
Tomuto kroku tiez venujte dve tri minutky.
- A sme vo finale, pridajte za lyzicu teriyaky omacky, sojovej omacky, osolte, zamiesajte ochutnajte... malo by byt hotovo.
- Na suchej panvici opecte sezam, na slabom plameni, radsej pomalsie, nech ho nespalite, tiez to nezaberie viac ako tri minutky.
- Servirujte s uvarenou ryzou, netreba ju moc dochucovat, len mierne osolit. omacka z krevetiek jej da skvelu chut.
Takze ryza, na nu porcia krevetiek s omackou, ziclivo zasypat opecenym sezamom.
Moj muz si to este takto cele stedro pokvapka stavou z citrona a tym si z prevazne sladkej omacky vyrobi sladkokyslu .o)