Foto: olinecka
Tento recept je jeden s mojich obľubených.Mame ho všetci radi,že si po ňom olízujeme prsty.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 |
|
150 g |
|
150 g |
|
5 PL |
|
Plnka č.1: | |
900 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
|
|
|
|
Plnka č.2: | |
0,5 l |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
250 g |
|
|
Postup
-
1
Jablka ošupeme a postruhame.Pridame vanilkovy a škoricovy cukor mletu škoricu cukor podľa chuti.Na plech si dame alobal na,ktory vysypeme pripravene jablka.
- 2
Vajca a cukor vymiešame do penista postupne pridame vlažnu vodu nakoniec muku.Všetko dobre premiešame a vylejeme na pripravene jablka.Upečieme v predhriatej rure na 200 stupňov asi 20 až 25 minut.
- 3
Zlaty klas uvarime podľa navodu nechame vychladnúť. Heru vymiešame s cukrom.Primiešame k maslu postupne krem a všetko spolu zmiesame.Upečeny a vychladnuty kolač vyklopime tak ,aby jablka boli navrchu,stiahneme alobal.Pripraveny krem rozotrieme na jabka a izdobime čokoladovou polevou alebo čokoladovymi hoblinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu