Krémeš

olinecka - fotkaolinecka, 18. januára 2015
Krémeš
Foto: olinecka

Takýto ja robim pre mojich doma,je výborny a ľahka príprava.

40 minút
príprava
17-20 minút
na 220 °C

Suroviny

420 - 500 g
Plnka:
1 1 /4 litra
1 bal.
8 PL
3 bal.
3 PL
250 g
 na posypanie
 na pracovnú dosku




Postup

  1. 1

    Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na polovicu, rozvaľkame natenko a dáme na plech 43x33,vidličkou popicháme a dáme piecť.Rúru vyhrejeme na 220 stupňov a cesto pečieme 17-20 minút do svetlo hneda.Upečene necháme vychladnúť.

    Krémeš - obrázok 1
  2. 2

    Mlieko dáme do väčšej misy trocha z neho odoberieme,aby sme mohli rozmiešať zlaté klasy a gustin. Uvaríme podľa návodu medzitým si pokrájame heru ,ktorú počas varenia dáme do krému.

  3. 3

    Takto uvarený krém ešte horúci vylejeme rovnomerne na jeden plat lístkového cesta a prykryjeme druhým platom.Necháme vychadnuť a postať aspoň 3 hodiny,cesto nám zmäkne dobré sa krája na kocky,Hotový kremeš posypeme práškovym cukrom.Výborný!!!!!!

Diskusia k receptu

terinka55
Vidím, že dávaš Heru namiesto masla. Je to tak lepšie? Krémeš sa mi páči, KK.
anic
zkusím,ale s máslem,Heru nemám ráda..5*
sovka62
A ja sa divím, načo do takého ľahkého zákusku treba pridať štvrť kila tuku. Ja ho do krémešov nepotrebujem, namiesto neho do plnky tri vajcia. Z bielkov a 100 g cukru vyšľahám tuhý sneh, do mlieka pridám 100 g cukru, žĺtky rozmiešam v mlieku spoločne so Zlatým klasom, uvarím puding a do horúceho vmiešam ten sneh. Natriem na upečené cesto a navrch pokladiem druhé lístkové cesto (u nás najprv poliate čokoládou), ktoré som vopred nakrájala na štvorce. Hotovo, ak chceš, skús niekedy takto, ak na vychladnutý krém natrieš šľahačku a až potom to čokoládou poliate cesto, budeš mať klasickú francúzsku kocku, aké sa donedávna predávali v každej lepšej cukrárni a spolu s veterníkmi a laskonkami patrili medzi najobľúbenejšie druhy.
olinecka
Varechačky ďakujem tiež aj za Vaše odporúčanía,pozdravujem!!!
hanuska
ja tiež do plnky miesto masla dávam do horúcej vyšľahané bielka
gitka61
Mila Olinecka kremes mas pekny,ale do plnky nepatry ziadny tuk,len vyslahane bielka a tak ostava lahucky.Nechcem sa rypat to nemam rada,len ti chcem poradit v dobrom ,ak chces tak to skus je to na tebe.
aroooo
tiež robím so snehom ako @sovka , ešte podotýkam, že po pridaní snehu do horúceho pudingu a jemnom premiešaní "krém" skoro zdvojnásobí objem, netečie a je primerane tuhý, nie mastný a ľahký.
tinca
ja teda krém ako @sovka. Tuk do tejto plnky vôbec nepatrí! Prepáč, ale je to tak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia