Krehké vanilkové rožteky s mandľami

jenni - fotkajenni, 26. decembra 2013
Krehké vanilkové rožteky s mandľami
Foto: jenni

Pôvodný recept na vanilkové rožteky som pretvorila na zdravšiu alternatívu, vhodnú pre vegánov, ľudí s alergiou na mlieko a intoleranciou laktózy a pre všetkých Zobraziť celý popisPôvodný recept na vanilkové rožteky som pretvorila na zdravšiu alternatívu, vhodnú pre vegánov, ľudí s alergiou na mlieko a intoleranciou laktózy a pre všetkých tých, ktorí radi maškrtia zdravo. Tieto prerobené dobroty chutia rovnako dobre ako klasické vianočné koláčiky. Takže sa nemusíte vôbec obávať, že by im takéto pretvorenie ubralo na chuti.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Vanilkové rožteky:
200 g
120 g
80 g
250 g
 na obaľovanie
 na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Vanilkové rožteky: Trstinový cukor som zmixovala na jemnejší, aby v ceste neboli príliš veľké kryštáliky cukru. Môžte použiť aj práškový trstinový cukor, ja som ho nemala, tak som sa takto vynašla. Ďalej zmixujeme mandle (tie nemusia byť zmixované na jemno, aby ich v ceste bolo cítiť). Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odležať, aby sa s ním ľahko pracovala, nakoľko je veľmi krehké. Vytvarujeme rožteky a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch. Ešte teplé rožteky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Diskusia k receptu

kredenc
je zábavné, ak si niekto myslí, že -maslo Alsan Bio- je "zdravé" maslo. Ale biomóda je biomóda.
vanilka111
tak tieto potraviny používam, aj Alsan bio, aj kokosový olej mám z lekárne,najbližsšie budem podľa Teba robiť tieto mňamky. a oceňujem,že si do plnky pridala um a rum a nie run a podobné vymýšľance ;-)
kimlo
@vanilka111 tak si schvalne na flasi umu alebo rumu precitaj zlozenie, a zistis ze medzi nimi a podobnymi vymyslancami nie je ziadny rozdiel...
vanilka111
@kimlo , ja som chcela poukazat na to,ze kedysi sme davali rum a dnes ho davame tiez,ale nutia nas nazyvat ho inak. pomaly by nas pozatvarali za nieco co bolo uplne bezne :-), ja ked pisem recept kde je rum,tak uvediem rum a nemyslim kubansky ale tuzemsky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia