Foto: jenni
Pôvodný recept na vanilkové rožteky som pretvorila na zdravšiu alternatívu, vhodnú pre vegánov, ľudí s alergiou na mlieko a intoleranciou laktózy a pre všetkých Zobraziť celý popisPôvodný recept na vanilkové rožteky som pretvorila na zdravšiu alternatívu, vhodnú pre vegánov, ľudí s alergiou na mlieko a intoleranciou laktózy a pre všetkých tých, ktorí radi maškrtia zdravo. Tieto prerobené dobroty chutia rovnako dobre ako klasické vianočné koláčiky. Takže sa nemusíte vôbec obávať, že by im takéto pretvorenie ubralo na chuti.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vanilkové rožteky: Trstinový cukor som zmixovala na jemnejší, aby v ceste neboli príliš veľké kryštáliky cukru. Môžte použiť aj práškový trstinový cukor, ja som ho nemala, tak som sa takto vynašla. Ďalej zmixujeme mandle (tie nemusia byť zmixované na jemno, aby ich v ceste bolo cítiť). Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odležať, aby sa s ním ľahko pracovala, nakoľko je veľmi krehké. Vytvarujeme rožteky a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch. Ešte teplé rožteky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Diskusia k receptu