Kráľovske tiramisu pre maškrtné jazýčky

Autor receptu: jankokuchar

20
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si uvaríme kávu. Budeme ju potrebovať vlažnou. Pripravíme si dve misky. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky, do každej misky jednu časť. K žĺtkom pridáme 5 polievkových lyžíc práškového cukru a cukor vanilkový a dobre zamiešame a necháme rozpustiť.
  2. Zatiaľ si pripravíme z bielkov tuhý sneh. K žĺtkom pridáme 2 balenia syra Mascarpone a zamiešame / nešlehať! /, kým sa to nespojí. Najlepšie sa šľahajú chladné v rovnako chladnej mise. Potom do hmoty pomaly vmiešame sneh, aby nesplasknul.
  3. Vezmeme malú tortovú formu alebo inú vhodnú nádobu, v ktorej chceme pripraviť Tiramisu. Kávou piškóty len postriekame, nekúpeme ich, ako býva niekde zvykom, nepotrebujeme, aby sa premenili na blato. Mali by len získať správnu arómu. Piškóty postriekame tiež polovičnou dávkou Amaretta, odporúčam len na jednej strane, a urobíme základňu.
  4. Na tú dáme poctivú vrstvu krému, do ktorého sme predtým zamiešali polovicu Amaretta. Pridáme ďalšiu vrstvu namočených piškót. Tak postupujeme ďalej. Posledná vrstva musí byť krém.
  5. Povrch tiramisu posypeme kakaom, najlepšie cez sitko, posypeme tiež čokoládovými hoblinkami, ktoré sme získali nastrúhaním čokolády a dáme cez noc do chladničky. Prajem Vám dobrú chuť.