Kórejský uhorkový šalát len pre štíhlych

2010 - bez fotky2010, 28. mája 2010
Kórejský uhorkový šalát len pre štíhlych
Foto: 2010

Tak toto je naozaj nizko kaloricky pikantny oharkovy salat ktory spaluje extra kalorie s chilli lupienkami a pre tych naozaj hladnych su Zobraziť celý popisTak toto je naozaj nizko kaloricky pikantny oharkovy salat ktory spaluje extra kalorie s chilli lupienkami a pre tych naozaj hladnych su k nemu pridane najmenej kaloricke "sklenne slize" zo sladkych zemiakov (tie co vyzeraju ako priesvitna buzirka).

2
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 lyzicka
1 lyzicka
1 lyzica
1/2 lyzicky
100 g
1 lyzicka




Postup

  1. 1

    Pre tych co maju chut na taky iny azijsky salat . Grecku oharku rozkrojime po dlzke a vyskrabeme semienka. "V" krajacom alebo rucne nakrajame po dlzke na jemne ( jullien sliziky). Posolime a odlozime do ladnicky. Nakrajame si jarnu cibulku na jemno.

  2. 2

    "Sklenne slize" dakde sa volaju celofanove lebo po uvareni ostanu priesvitne dame najprv namocit na cca 30 minut a podla navodu,( ja som ich posolil ) zlejeme vodu a dame do horucej vody varit na cca 5 minut.Preplachneme studenou vodou podla navodu.

  3. 3

    Oharku vybere z ladnicky zlejeme vodu a primiesame nakrajanu jarnu cibulku a zalejeme nalevom z trosku cukru, spetku soli , lyzica sojovej omacky , lyzickou chilli lupienkov ( chilli flakes), sezamoveho oleja a ryzoveho octu .

  4. 4

    Na tanier si dame porciu "sklennych slizov" a poukladame na ne oharkovy salat ozdobime na velmi jemne nakrajanou mrkovou ( julien).Prizdobime sezamovymi semienkami ( mi sme mali cierne ).

Diskusia k receptu

martina34
vyzerá to perfektne, určite aj chutí, škoda, že nemám na to suroviny.
gittka
vyzerá to velmi jedlo a tiež nemám na to suroviny!škoda,velkááááááááááá škoda:-)))
babidka
vsetko by som aj mala , ale co ked @2010 tak striktne ohranicil "cielovu skupinu" do ktorej teda nepatrim...:-)))))ale aspon pochvalim fotku , taka pekna sa mne nikdy nepodari . neviem cim to je , ale poslednu dobu sa mi tie rezance vzdy zlepia do gundze /po uvareni a oplachnuti / a pritom ich robim presne podla navodu ...kde robim chybu ?
princeton
Na Bajkalske ulici juzne pod Vajnorskou za benzinovou pumpou je velky Korejsky supermarket so vsetkymi potrebnymi,surovinami.Doporucujem aj kimchi co je vynikajuca priloha (pikantna s mnozstvom cesnaku).Ked sa ide z centra je to zastavka elektricky pred Paulusom.
hkbarbie
@2010 jeej ja som stihla, tak ja mozem :-) ha ha a mam aj suroviny :-) prave som pozerala na tie svoje rezance v spajzi a myslim si, co s nimi? diky za recept. @babidka skus dat do vody lyzicu olivoveho oleja a skus varit len po mensich castiach. Mozno, ze davas naraz cely sacok a mozno to je vela. Neviem, ja vzdy "varim" len jednu vrstvu, zvycajne su v sacku 3-4 vrstvy.
2010
hkbarbie,
presne, mne sa to zdalo az moc dietne, to iste som chcel napisat babidke ,pouzit taliansky trik s olejom . Vsak je globalizacia.
Inak poznam talianov co robia v restikach pastu presne ako azijske noodles lebo je to rychlejsie a zakaznici su happy.
princeton , kimchi je korejska "kysla kapusta"( v anglictine to je Korean sauekrauft) to ze tam svacnu hromadu cesnaku a chilli je uplne super.
Lubime plus je to zdrave.
hkbarbie
kimchi kimchi kimchi moja nahrada za kyslu kapustu :-) aj ked nie doslova. A musi byt vzdy na stole pri korejskom BBQ alebo teda korejskom grilovanom - pecenom mase, ktore sa kraja na mm hrube platky ....mnam mnam :-)
babidka
kimchi je moja nocna mora - moj drahy zat to nosieva manzelovi ako darcek /chlapske darceky su niekedy uzasne :-)/ a kym sa to zje , tak vsetko co sa priblizi ku kimci viac ako 5 metrov, tak napachne tou silnou aromou ....:-)
Barborka , jasne ze davam naraz cely sacok , ved kto by u nas jedol porciu pre babatka ?..:-))))) ale skusim to uvarit s olejom a po castiach .D.
hkbarbie
@babi ha ha no hned som vedela, kde je problem :-) ked davas varit cely sacok, tak skus v 10 l hrnci :-) a tie ryzove rezance nevarit, len zaliat vriacou vodou a nechat 10-15 minut postat. Ale to vies. Kimchi sa presne z tohto "smradlaveho" dovodu je u nas zasadne iba v restauracii, ale akosi ma nenapadlo, ze si ho moj muz nosi do tvojej chladnicky....
bozulka
@babidka ,2O10 nás chcel"naštvať"ale my sa nedáme,predsa takú dobrotu nenecháme tým "výžlatým".Ja sklenené slíže nevarím,ale zalejem ich horúcou vodou zakryjem a nechám odpočinúť.Čas ti nepoviem lebo neviem,ale oprobujem a keď sú, tak ocedím a hotovo.Ináč neviem prečo by sme nemali my pekne narastení tento recept,veď sú tam len samé ľahké vecičky.Nemám síce grécku uhorku,ale tá naša uhorka to ceľkom dobre nahradí-aspoň si myslím.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia