Foto: mlsalka
Máme tu piatok - čas na prípravu víkendového zákusku. Inšpiráciu som kedysi našla na nete, recept som si zas upravila podľa seba.
porcií
príprava
Postup
-
1
Orechy alebo mandle by sme si mali vopred namočiť na 3-4 hodiny. Použila som kešu orechy, ktoré sú mäkšie, tak som ich nenamáčala, ale rovno som ich rozmixovala. Potom k nim pridáme hrnček strúhaného kokosu, zamiešame a nakoniec prilejeme roztopený kokosový olej (alebo iný tuk, ktorý máte doma. Pozor: nie obyčajný olej, lebo ten nestuhne!). Všetko spolu dobre premiešame.
- 2
Pripravíme si formičky na košíčky. Vystlala som ich fóliou, aby sa mi potom lepšie vyberali. Cesto do nich natlačíme, v strede necháme priehlbinu na plnku a dáme trochu stuhnúť do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku.
- 3
Suroviny na plnku zmiešame a vylejeme do košíčkov. Mala som s tým dosť problém, pretože plnka nie je riedka, ale hustejšia a ťažko sa mi rozotierala do košíčku. Po naplnení košíčkov ich dáme na 0,5 hodiny do chladničky a môžeme papať.
- 4
Na záver: lepšie by bolo dať všetko cesto do jednej väčšej formy (cca 20cm priemer), nebola by s tým taká piplačka. :-) Plnku odporúčam ochutnávať a med do nej prilievať postupne, aby to nebolo príliš sladké. No a ešte odporúčam spraviť hrubšiu vrstvu z cesta v košíčku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu