Kokosové košíčky

mlsalka - fotkamlsalka, 29. júna 2012
Kokosové košíčky
Foto: mlsalka

Máme tu piatok - čas na prípravu víkendového zákusku. Inšpiráciu som kedysi našla na nete, recept som si zas upravila podľa seba.

10-13
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/3 hrnčeka
Plnka:
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Orechy alebo mandle by sme si mali vopred namočiť na 3-4 hodiny. Použila som kešu orechy, ktoré sú mäkšie, tak som ich nenamáčala, ale rovno som ich rozmixovala. Potom k nim pridáme hrnček strúhaného kokosu, zamiešame a nakoniec prilejeme roztopený kokosový olej (alebo iný tuk, ktorý máte doma. Pozor: nie obyčajný olej, lebo ten nestuhne!). Všetko spolu dobre premiešame.

  2. 2

    Pripravíme si formičky na košíčky. Vystlala som ich fóliou, aby sa mi potom lepšie vyberali. Cesto do nich natlačíme, v strede necháme priehlbinu na plnku a dáme trochu stuhnúť do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku.

  3. 3

    Suroviny na plnku zmiešame a vylejeme do košíčkov. Mala som s tým dosť problém, pretože plnka nie je riedka, ale hustejšia a ťažko sa mi rozotierala do košíčku. Po naplnení košíčkov ich dáme na 0,5 hodiny do chladničky a môžeme papať.

  4. 4

    Na záver: lepšie by bolo dať všetko cesto do jednej väčšej formy (cca 20cm priemer), nebola by s tým taká piplačka. :-) Plnku odporúčam ochutnávať a med do nej prilievať postupne, aby to nebolo príliš sladké. No a ešte odporúčam spraviť hrubšiu vrstvu z cesta v košíčku.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto je peknučké!Ja tieto kokosové veci fakt môžem.Ani sa s tým veľa nenapiplem.Už sa veľmi teším na próba-jazdu.Formičky a kokos mám,ostatné kúpim.Ten recept je dobrý,snáď sa mi to podarí.Podrž mi palce,nech sú tie moje aspoň podobné Tvojim.Ďakujem za krásny recept.
Krásny receptík, nepečený. Počkám až sa ochladí nech nemám celú sedačku zagebrenú a urobíme. Ukladám (aj keď ja kešu a kokosový olej určite nedám), vďaka za inšpiráciu.