Foto: bibia1
Prišiel čas narodenín môjho manžela a on sladké moc nemusí, ale ako by to bolo oslava bez torty, tak som trošku pátrala a Zobraziť celý popisPrišiel čas narodenín môjho manžela a on sladké moc nemusí, ale ako by to bolo oslava bez torty, tak som trošku pátrala a výsledok je tu :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Toustový chlieb si rozložíme do tvaru štvorca 2 x 2 chlebíky. Položíme už na tácku, na ktorej budeme podávať. Natrieme jednou z nátierok napr. lososovou, poukladáme salámu po celej ploche. Na takto natreté tousty položíme ďalšiu vrstvu chlebíka natretého pomazánkovým maslom na lososovú nátierku. Čistú plochu natrieme ďalšou nátierkou, napr. nivovou. Na ňu poukladáme salámu, syr, na kolieska nakrájané vajíčka, a na plátky nakrájanú kyslú uhorku. Takto postupujeme aj s treťou nátierkou, a dokola, kým sa nám neminie chlebík.
- 2
Celý naskladaný korpus dobre potrieme ešte pomazánkovým maslom, vrch aj bočné strany. Na takto natretý korpus uložíme hydinovú šunku tak, aby nepresvitalo maslo. A ozdobíme podľa fantázie.
- 3
Len pre pekné oko ozdobíme aj podnos, na ktorom tortu budeme podávať.
- 4
Tortu som robila prvý krát a mala veľký úspech. Bola chutná a na reze pekne farebná. Krájala som ju asi na 1,5 cm kúsky a vyšlo mi 12 porcií.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nátierky som kupovala
určite zvládnete a teším sa na vaše fotočky
ja som tiež už robila takúto tortu... len tu treba dávať veľký pozor na chute aby sa nepobili a radšej dávať menej druhov pomazánok, salám a syrov aby s toho nevznikol guláš... ja som sa poučila na tej mojej... tak ako @mamatata2 písala, že ju premaslila tá moja bola zas trochu suchá :-) tiež sa chystám robiť, cez víkend máme narodeniny, ale najprv cez týždeň urobím skúšku - spravím tortičku len tak, že budem ukladať na seba iba jeden toast a podľa toho potom budem robiť veľkú, hádam sa podarí, budem sa inšpirovať tou tvojou, máš ju krásne vyzdobenú .-)
@ketty3811 na reze som ju nestihla pofotiť, ale určite niečo podobné ešte spravím a potom pofotím
@pivonka :)
@evusik tortu som robila prvýkrát, a ver, toho, aby sa chute nepobili, som sa bála najviac, možno aj preto som nevolila nátierky ako tuniakovú alebo rybaciu, už tej lososovej som sa trošku obávala, ale fakt to celkom "ladilo" hosťom sa páčilo aj chutilo :) a zjedla sa na prvý šup. Určite nafoť aj tú tvoju, som zvedavá :)
@evanaaa lososovú nátierku som použila, myslím, že tu sa fantázii medze nekladú, každý, čo má rád, nabudúce možno vyskúšam nejaký šalát vlašský alebo parížsky
@kuchticka budem silno držať palce a viem už teraz, že bude krásna, nezabudni sa pochváliť :)
Postup na vyrobu ruziciek zo salamy mi tiez velmu pomohol.
ďakujem dievčatá - teším sa
mala by som niečo vymyslieť, znova začína šnúra :) rodinných osláv :)