Keď sa nechce piecť :)

bibia1 - fotkabibia1, 27. augusta 2011
Keď sa nechce piecť :)
Foto: bibia1

Prišiel čas narodenín môjho manžela a on sladké moc nemusí, ale ako by to bolo oslava bez torty, tak som trošku pátrala a Zobraziť celý popisPrišiel čas narodenín môjho manžela a on sladké moc nemusí, ale ako by to bolo oslava bez torty, tak som trošku pátrala a výsledok je tu :)

12
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
4 ks
5 ks
rôzne druhy




Postup

  1. 1

    Toustový chlieb si rozložíme do tvaru štvorca 2 x 2 chlebíky. Položíme už na tácku, na ktorej budeme podávať. Natrieme jednou z nátierok napr. lososovou, poukladáme salámu po celej ploche. Na takto natreté tousty položíme ďalšiu vrstvu chlebíka natretého pomazánkovým maslom na lososovú nátierku. Čistú plochu natrieme ďalšou nátierkou, napr. nivovou. Na ňu poukladáme salámu, syr, na kolieska nakrájané vajíčka, a na plátky nakrájanú kyslú uhorku. Takto postupujeme aj s treťou nátierkou, a dokola, kým sa nám neminie chlebík.

  2. 2

    Celý naskladaný korpus dobre potrieme ešte pomazánkovým maslom, vrch aj bočné strany. Na takto natretý korpus uložíme hydinovú šunku tak, aby nepresvitalo maslo. A ozdobíme podľa fantázie.

    Keď sa nechce piecť :) - obrázok 2
  3. 3

    Len pre pekné oko ozdobíme aj podnos, na ktorom tortu budeme podávať.

    Keď sa nechce piecť :) - obrázok 3
  4. 4

    Tortu som robila prvý krát a mala veľký úspech. Bola chutná a na reze pekne farebná. Krájala som ju asi na 1,5 cm kúsky a vyšlo mi 12 porcií.

Diskusia k receptu

mamatata2
Ozaj sa Ti krásne vydarila, my sme robili podobnú synovi na 30. narodeniny, ale tvoja je veru krajšia.Nátierky si robila, alebo boli kúpené? Ja som ju vraj trochu premaslila -:))).
akeber
nááádherné , aj môj manžel by pristal na takúto tortu...ukladám pre inšpiráciu
bibia1
ďakujem pekne za pochvalu
nátierky som kupovala
majkahra
klobúk dolu, šikulka: misa nemá chybu a určite aj skvele chutí
angelheart
Takúto tortu by zjedol aj ocino (diabetik) :) Veľmi dobrý nápad, hneď si ju ukladám
bibia1
ešte raz ďakujem, ste milé
určite zvládnete a teším sa na vaše fotočky
evusik
no pekne si sa pohrala, ani sa nečudujem, že mala úspech... je krásna
ja som tiež už robila takúto tortu... len tu treba dávať veľký pozor na chute aby sa nepobili a radšej dávať menej druhov pomazánok, salám a syrov aby s toho nevznikol guláš... ja som sa poučila na tej mojej... tak ako @mamatata2 písala, že ju premaslila tá moja bola zas trochu suchá :-) tiež sa chystám robiť, cez víkend máme narodeniny, ale najprv cez týždeň urobím skúšku - spravím tortičku len tak, že budem ukladať na seba iba jeden toast a podľa toho potom budem robiť veľkú, hádam sa podarí, budem sa inšpirovať tou tvojou, máš ju krásne vyzdobenú .-)
zitar
Tortička je veľmi pekná, páči sa mi
pivonka
No @bibia1 , tvoj vstup na Varechu je energický, hneď dve ružové torty, jedna sladká, druhá slaná a jedna krajšia od druhej, určite aj chuťovo výborné. Vidno, že sa môžme tešiť na ďalšie krásne a chutné recepty.
ketty3811
Krásna tortička.Môj manžel by si síce radšej dal sladkú,ale ja určite túto.Ja sladké veľmi nemusím.:-))Škoda,že si nenafotila aj podrobnejší fotopostup a aj ako vyzerala na reze.Tiež sa teším na tvoje ďalšie receptíky.:-)
bibia1
ja vám veľmi pekne ďakujem za ohlasy, normálne mám slzy v očiach :)
@ketty3811 na reze som ju nestihla pofotiť, ale určite niečo podobné ešte spravím a potom pofotím
@pivonka :)
@evusik tortu som robila prvýkrát, a ver, toho, aby sa chute nepobili, som sa bála najviac, možno aj preto som nevolila nátierky ako tuniakovú alebo rybaciu, už tej lososovej som sa trošku obávala, ale fakt to celkom "ladilo" hosťom sa páčilo aj chutilo :) a zjedla sa na prvý šup. Určite nafoť aj tú tvoju, som zvedavá :)
evanaaa
Aj ja sa neviem vynadívať, oplatí sa uložiť, pre každý prípad, niečo pre zmenu, nie len samé misy. Ale ak spomínaš tie rybie pomazánky, tak ak by bola jedna s takými - lososová, tuniaková, tiež by nebola zlá, potom by súťažili, ktorá, s ktorými nátierkami je lepšia a aj ozdoba na tej " rybacej" by mohla byť iná.
kuchticka
@bibia , velmi pekne! :-))) Ja tiez skusim spravit, len ci ja budem sikovna tak, by vyzerala ako tvoja o tom pochybujem. Potrebujem na 8.9. pre synove narodeniny slanu i sladku. Drz mi palce!.
kuchticka
@bibia , velmi pekne! :-))) Ja tiez skusim spravit, len ci ja budem sikovna tak, by vyzerala ako tvoja o tom pochybujem. Potrebujem na 8.9. pre synove narodeniny slanu i sladku. Drz mi palce!.
bibia1
ďakujem dievčatá :)
@evanaaa lososovú nátierku som použila, myslím, že tu sa fantázii medze nekladú, každý, čo má rád, nabudúce možno vyskúšam nejaký šalát vlašský alebo parížsky
@kuchticka budem silno držať palce a viem už teraz, že bude krásna, nezabudni sa pochváliť :)
valeri
bibia1 máš aj môj obdiv, v októbri budeme mať rodinnú oslavu, tak mám zas niečo nové :-))
janulka08
je pekna , skoda ze som tento receptik neobjavila skor ... dakujem za inspiraciu
tothka
Pekné, zanedlho mám narodky, myslím, že by som mohla vyskúšať, dík za inšpiráciu.
anninkka
aj ja som už vyskušala slanu tortu len ti maš krasne ružičky urobene mne sa take nepodarili ako si ich stačala .....
bibia1
@anninkka ja ich robím vždy z takej salámy, ktorá je mastná ako malokarpatská, herkules, zložím si vedľa seba koliečka salámy tak, že ich prekladám vedľa seba s 1 cm medzerami, potom spodok zahnem dovnútra a opatrne stáčam do valčeka z ľava doprava, no a nakoniec upravím do tvaru ružičky.
foska
Dakujem za krasnu inspiraciu, vyuzila som ju dnes, manzel ma narodky ;)
Postup na vyrobu ruziciek zo salamy mi tiez velmu pomohol.
bibia1
@foska až teraz som sem nakukla, som rada, že sa ti páči a vydarila, a vydarili sa aj ružičky, kľudne pridaj foto, inšpirácie nikdy nie je dosť.
ďakujem dievčatá - teším sa
zdenkas
Tak,toto je paráda.Veľmi obdivujem a klobúk dolu.
bibia1
veľmi pekne ďakujem,
mala by som niečo vymyslieť, znova začína šnúra :) rodinných osláv :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia