Keď sa nechce piecť :)

Autor receptu: bibia1

Prišiel čas narodenín môjho manžela a on sladké moc nemusí, ale ako by to bolo oslava bez torty, tak som trošku pátrala a výsledok je tu :)

12
porcií
90 minút
príprava

Postup

  1. Toustový chlieb si rozložíme do tvaru štvorca 2 x 2 chlebíky. Položíme už na tácku, na ktorej budeme podávať. Natrieme jednou z nátierok napr. lososovou, poukladáme salámu po celej ploche. Na takto natreté tousty položíme ďalšiu vrstvu chlebíka natretého pomazánkovým maslom na lososovú nátierku. Čistú plochu natrieme ďalšou nátierkou, napr. nivovou. Na ňu poukladáme salámu, syr, na kolieska nakrájané vajíčka, a na plátky nakrájanú kyslú uhorku. Takto postupujeme aj s treťou nátierkou, a dokola, kým sa nám neminie chlebík.
  2. Celý naskladaný korpus dobre potrieme ešte pomazánkovým maslom, vrch aj bočné strany. Na takto natretý korpus uložíme hydinovú šunku tak, aby nepresvitalo maslo. A ozdobíme podľa fantázie.
  3. Len pre pekné oko ozdobíme aj podnos, na ktorom tortu budeme podávať.
  4. Tortu som robila prvý krát a mala veľký úspech. Bola chutná a na reze pekne farebná. Krájala som ju asi na 1,5 cm kúsky a vyšlo mi 12 porcií.