Kávové prekvapenie fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 1. októbra 2010
Kávové prekvapenie (fotorecept)
Foto: dorisa

Dnes som bola u kamarátky na kávičke a tam som si prezerala časopisy, v jednom som našla skvelý recept na krásny koláčik. Určite bude Zobraziť celý popisDnes som bola u kamarátky na kávičke a tam som si prezerala časopisy, v jednom som našla skvelý recept na krásny koláčik. Určite bude aj výborne chutiť. Je v ňom všetko, čo máme doma radi.

16
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na koláč.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Budeme piecť v tortovej forme, ktorú sme vystlali dvoma tortovými oplatkami.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka, dve žĺtka si hneď odložíme vedľa. Vyšľaháme sneh z všetkých bielkov a postupne pridávame práškový cukor.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomelieme si orechy do cesta.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vyšlahaných vajec pridáme: strúhanku, pomleté orechy, 4 žltka a prášok do pečiva. Túto zmes nalejeme do formy a necháme piecť.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa koláč pečie uvaríme si čiernu silnú kávu.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do kastrola dáme vychladnutú kávu zmiešanú s pudingovým práškom a zvyšné 2 žltky. Uvaríme hmotu ktorú necháme vychladnúť.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Maslo a práškový cukor na krém vymiešame. Do zmesi možme pridať aj trocha rumu alebo rúmovú arómu.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kým chladne puding, možme si nasekať na ozdobu čokoládu a orechy.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď puding vychladne, postupne pridáme vyšľahanú maslovú zmes a dokončíme krém.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Krém navrstvíme na upečený korpus.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ozdobíme a dáme do chladu stuhnúť.

    Kávové prekvapenie (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

dorisa
@zdezda , ďakujem, bol by krajší, ale ja som ho začala krájať, keď ešte nebol celkom vychladnutý a spojený. Aspoň vy ostatní budete vedieť, že rýchlosť sa v tomto prípade nevypláca. @elisticka , ďakujem aj tebe za komentár.
jerica
@dorisa , tak to by som si dala , krém nemá chybu , neodolám zákusku s veľa krémom , mňam:-))
enge149
vyzerá pekne aj bude dobrý,veď orechové sú všetky dobré a kombinácia kávy sa tam tiež hodí
remcula
To nemá chybu!! Oplatky mám, ořechy si naloupu, ukládám si to a díky za super recept!!
dorisa
@remcula , len si daj pozor, ja som popietla žltky do cesta, dala som ich tam všetky a potom som sa čudovala, ked som robila puding z kávy,že kde mám žĺtky,tak zas padli dalšie! tento kolkáčik je lepší na druhý deň, je taký "zoznámený" ako ja vravím. Lepšie sa aj krája a je efektnejší,no, čo už , ja som ho krájala asi po dvoch hodinách a takto to potom vyzerá.
jeka
Vyzerá krásne a keď píšete,že je dobrý tak mate u mňa bod,ja som maniak na orechové.
frezia68
Krém s pudingom vynikajúci a oriešky tiež.....uložený v KK,aj keď málo pečiem ......kilečká pribúdajú :-)))
coldbery
Táto torta pre mňa nemá chybu...určite vyskúšam...mňamky...:-)))
remcula
dorisa díky, já mám taky problém vydržet s krájením a mnoha moučníkům to docela vadí!! :-)))
aja1616
Vynikajúci zákusok. Ja tento recept poznám a pečiem ako rezy na oblátke. Ide tam trošku väčšie množstvo surovín, lebo sa pečie na plechu a fakt s týmto krémom je veľmi dobrý, len používam menej masla do plnky.