Foto: dorisa
Dnes som bola u kamarátky na kávičke a tam som si prezerala časopisy, v jednom som našla skvelý recept na krásny koláčik. Určite bude Zobraziť celý popisDnes som bola u kamarátky na kávičke a tam som si prezerala časopisy, v jednom som našla skvelý recept na krásny koláčik. Určite bude aj výborne chutiť. Je v ňom všetko, čo máme doma radi.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
210 g |
|
210 g |
|
60 g |
|
1/2 balíčka |
|
2 ks |
|
Krém: | |
200 ml |
|
1 ks |
|
250 g |
|
150 g |
|
Na ozdobu: | |
50 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na koláč.
-
2
Budeme piecť v tortovej forme, ktorú sme vystlali dvoma tortovými oplatkami.
-
3
Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka, dve žĺtka si hneď odložíme vedľa. Vyšľaháme sneh z všetkých bielkov a postupne pridávame práškový cukor.
-
4
Pomelieme si orechy do cesta.
-
5
Do vyšlahaných vajec pridáme: strúhanku, pomleté orechy, 4 žltka a prášok do pečiva. Túto zmes nalejeme do formy a necháme piecť.
-
6
Kým sa koláč pečie uvaríme si čiernu silnú kávu.
-
7
Do kastrola dáme vychladnutú kávu zmiešanú s pudingovým práškom a zvyšné 2 žltky. Uvaríme hmotu ktorú necháme vychladnúť.
-
8
Maslo a práškový cukor na krém vymiešame. Do zmesi možme pridať aj trocha rumu alebo rúmovú arómu.
-
9
Kým chladne puding, možme si nasekať na ozdobu čokoládu a orechy.
-
10
Keď puding vychladne, postupne pridáme vyšľahanú maslovú zmes a dokončíme krém.
-
11
Krém navrstvíme na upečený korpus.
-
12
Ozdobíme a dáme do chladu stuhnúť.
Diskusia k receptu