Kávové prekvapenie (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes som bola u kamarátky na kávičke a tam som si prezerala časopisy, v jednom som našla skvelý recept na krásny koláčik. Určite bude aj výborne chutiť. Je v ňom všetko, čo máme doma radi.

16
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na koláč.
  2. Budeme piecť v tortovej forme, ktorú sme vystlali dvoma tortovými oplatkami.
  3. Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka, dve žĺtka si hneď odložíme vedľa. Vyšľaháme sneh z všetkých bielkov a postupne pridávame práškový cukor.
  4. Pomelieme si orechy do cesta.
  5. Do vyšlahaných vajec pridáme: strúhanku, pomleté orechy, 4 žltka a prášok do pečiva. Túto zmes nalejeme do formy a necháme piecť.
  6. Kým sa koláč pečie uvaríme si čiernu silnú kávu.
  7. Do kastrola dáme vychladnutú kávu zmiešanú s pudingovým práškom a zvyšné 2 žltky. Uvaríme hmotu ktorú necháme vychladnúť.
  8. Maslo a práškový cukor na krém vymiešame. Do zmesi možme pridať aj trocha rumu alebo rúmovú arómu.
  9. Kým chladne puding, možme si nasekať na ozdobu čokoládu a orechy.
  10. Keď puding vychladne, postupne pridáme vyšľahanú maslovú zmes a dokončíme krém.
  11. Krém navrstvíme na upečený korpus.
  12. Ozdobíme a dáme do chladu stuhnúť.