Katkine rezy fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 27. mája 2014
Katkine rezy (fotorecept)
Foto: tkatka

Dostala som nápad ako ozdobiť zákusok, dúfam že sa niekomu bude hodiť :)))

16
porcií
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
2 ks
100 g
3 PL
100 g
3 g
Na krém:
180 g
1 PL
1 bal.
125 ml
Na ozdobu:
75 ml
23 g




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a pridávame horúcu vodu.

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, zamiešame.

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme sneh z bielkov a opatrne premiešame.

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 °C za 12 minút. Z upečeného piškótové cesta stiahneme papier a necháme vychladnúť.

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnuté cesto nakrájame na 3 rovnaké pásy.

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Krém urobíme nasledovne: smotanovú nátierku, práškový cukor, vanilkový cukor vyšľaháme. Zvlášť vyšľaháme smotanu na šľahanie a primiešame do smotanovej zmesi.

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Na spodný pás natrieme krém a poukladáme vykôstkované višne.

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Položíme ďalší pás a tiež naplníme krémom a višňami. Položíme posledný pás.

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Na vrch: studené mlieko a šľahačku v prášku vyšľaháme a potrieme vrch i boky.

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Boky ozdobíme strúhanou čokoládou.

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    Špecle som použila ako šablónu. Priložila som na vrch rezov a posypala strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky stuhnúť.

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 11
  12. 12

    A máme hotové rezy :)))

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 12
  13. 13

    Rezy v reze :)))

    Katkine rezy (fotorecept)  - obrázok 13

Diskusia k receptu

kukulienka71
Ty si ale výmyselník, ja tiež pokukujem po kuchyni, kedy, čo a čím viem ozvláštniť... Krásne rezy a určite aj chutné, pre mňa s čerstvým ovocím. Nejak mi nepasuje v krémových zákuskoch zaváranina, v kysnutých áno. Ale to je môj problém ;-)
1x tkatka
kukulienka71
ešte som zabudla pripísať, že aj tortu, ktorú mám tu na Vareche v nápadoch so slnečnicovými lupeňmi z citrónovej kôry som zdobila podobne ako ty tu. Stred som posypala kakaovým práškom cez haluškáreň so štvorcovými otvormi :-)
1x tkatka
kukulienka71
@tkatka , ďakujem aj ja. Ty si majsterka v tortách, ja len tak poskromne, improvizujem :-D Mala som v úmysle upozorniť na to, ako rovnako nás napadlo zdobiť cez haluškáreň, nezávisle od seba. Ja viem, že si moju tortu videla až teraz...:-)Pekný deň!
1x tkatka
eviana
@tkatka , rezy vyzerajú krásne a podľa surovín museli byť famózne... a nápad sypať čokoládu cez "haluškár" veľmi chválim, vyzerajú efektne také bodkované, si hlavička :)
1x tkatka
hubata
Vidím známy tanierik, ktorý je zárukou aj dobrého receptu od @tkatka : dobré cesto, chutná plnka a tie bodky sú tiež roztomilé. Že ty nemáš cukráreň .........
1x tkatka
slavka11
Dobry napad s tym haluskovnikom. Idem robit jeden zákusok a tymto ho trosku ozvlastnim. Vdaka za tip
p.s. a inak aj kolacik ako taky moze byt chutny aj na tom reze to vyzera efektne. Mozno miesto natierkoveho masla by sa dalo pouzit tiramisu alebo jemny tvaroh.
1x tkatka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia