Foto: tkatka
Dostala som nápad ako ozdobiť zákusok, dúfam že sa niekomu bude hodiť :)))
porcií
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
2 ks |
|
100 g |
|
3 PL |
|
100 g |
|
3 g |
|
Na krém: | |
180 g |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
125 ml |
|
|
|
Na ozdobu: | |
75 ml |
|
23 g |
|
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a pridávame horúcu vodu.
-
2
Pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, zamiešame.
-
3
Pridáme sneh z bielkov a opatrne premiešame.
-
4
Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 °C za 12 minút. Z upečeného piškótové cesta stiahneme papier a necháme vychladnúť.
-
5
Vychladnuté cesto nakrájame na 3 rovnaké pásy.
-
6
Krém urobíme nasledovne: smotanovú nátierku, práškový cukor, vanilkový cukor vyšľaháme. Zvlášť vyšľaháme smotanu na šľahanie a primiešame do smotanovej zmesi.
-
7
Na spodný pás natrieme krém a poukladáme vykôstkované višne.
-
8
Položíme ďalší pás a tiež naplníme krémom a višňami. Položíme posledný pás.
-
9
Na vrch: studené mlieko a šľahačku v prášku vyšľaháme a potrieme vrch i boky.
-
10
Boky ozdobíme strúhanou čokoládou.
-
11
Špecle som použila ako šablónu. Priložila som na vrch rezov a posypala strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
12
A máme hotové rezy :)))
-
13
Rezy v reze :)))
p.s. a inak aj kolacik ako taky moze byt chutny aj na tom reze to vyzera efektne. Mozno miesto natierkoveho masla by sa dalo pouzit tiramisu alebo jemny tvaroh.
@erzsebetty niet začo :)))