Kakaový srnčí chrbát

sovka62 - fotkasovka62, 1. marca 2010

Altyn hľadá recept na srnčí chrbát, v ktorom sa nepoužijú surové vajcia. Jeden taký mám, tak ho pridám, možno bude zaujímať viacerých.

35 minút
príprava

Suroviny

3 ks
300 g
2 PL
150 g
250 g
1/2 bal.
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia, cukor a kakao miešame nad parou do zhustnutia (trvá to 15-20minút). Odstavíme. Pridáme na kocky pokrájanú Ceru a miešame, kým nevznikne hladký krém. Do teplého krému pridáme pudingový prášok a orechy (ak sa nám zmes zdá riedka, pridáme viac pudingu). Formu na srnčí chrbát vyložíme alobalom. Rozotrieme asi tretinu krému, poukladáme naň piškóty, pridáme ďalšiu tretinu krému a ďalšie piškóty. Navrch natrieme zvyšok krému. Necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Aj ja som naň už dávno zabudla, nahradili ho iné "modernejšie" zákusky, ale keď som ho teraz vyhrabala určite ho spravím. Je to hotové raz-dva a dobré.
My ho robíme pravidelne ráz ročne. Ale trocha inak.BB puding nedávame , dávame hrozienka namočené v rume a kandizované ovocie.

Pridaj komentár k receptu: