Kakaový srnčí chrbát

sovka62 - fotkasovka62, 1. marca 2010

Altyn hľadá recept na srnčí chrbát, v ktorom sa nepoužijú surové vajcia. Jeden taký mám, tak ho pridám, možno bude zaujímať viacerých.

35 minút
príprava

Suroviny

3 ks
300 g
2 PL
150 g
250 g
1/2 bal.
100 g




Postup

  1. 1

    Vajcia, cukor a kakao miešame nad parou do zhustnutia (trvá to 15-20minút). Odstavíme. Pridáme na kocky pokrájanú Ceru a miešame, kým nevznikne hladký krém. Do teplého krému pridáme pudingový prášok a orechy (ak sa nám zmes zdá riedka, pridáme viac pudingu). Formu na srnčí chrbát vyložíme alobalom. Rozotrieme asi tretinu krému, poukladáme naň piškóty, pridáme ďalšiu tretinu krému a ďalšie piškóty. Navrch natrieme zvyšok krému. Necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

makovicka
tento recept moje deti zbožňovali ked boli malé,bol rýchly na prípravu, asi ho zas po rokoch urobím.
sovka62
Aj ja som naň už dávno zabudla, nahradili ho iné "modernejšie" zákusky, ale keď som ho teraz vyhrabala určite ho spravím. Je to hotové raz-dva a dobré.
jozefj
My ho robíme pravidelne ráz ročne. Ale trocha inak.BB puding nedávame , dávame hrozienka namočené v rume a kandizované ovocie.
jaroslava31
Prisajte želé cukríky- maliny, nie medvedíky a vzniknú vám pekné želé očká.
altyn
Sovka ďakujem za dobrý recept. Je to výborné, chutilo bratovi i maminke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia