Kakaový srnčí chrbát

sovka62 - fotkasovka62, 1. marca 2010

Altyn hľadá recept na srnčí chrbát, v ktorom sa nepoužijú surové vajcia. Jeden taký mám, tak ho pridám, možno bude zaujímať viacerých.

35 minút
príprava

Suroviny

3 ks
300 g
2 PL
150 g
250 g
1/2 bal.
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia, cukor a kakao miešame nad parou do zhustnutia (trvá to 15-20minút). Odstavíme. Pridáme na kocky pokrájanú Ceru a miešame, kým nevznikne hladký krém. Do teplého krému pridáme pudingový prášok a orechy (ak sa nám zmes zdá riedka, pridáme viac pudingu). Formu na srnčí chrbát vyložíme alobalom. Rozotrieme asi tretinu krému, poukladáme naň piškóty, pridáme ďalšiu tretinu krému a ďalšie piškóty. Navrch natrieme zvyšok krému. Necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tento recept moje deti zbožňovali ked boli malé,bol rýchly na prípravu, asi ho zas po rokoch urobím.
Aj ja som naň už dávno zabudla, nahradili ho iné "modernejšie" zákusky, ale keď som ho teraz vyhrabala určite ho spravím. Je to hotové raz-dva a dobré.
My ho robíme pravidelne ráz ročne. Ale trocha inak.BB puding nedávame , dávame hrozienka namočené v rume a kandizované ovocie.