Kakaové rezy fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 5. februára 2012
Kakaové rezy (fotorecept)
Foto: babkamt

Tento recept mám od mojej susedy asi 35 rokov. Doobeda sme boli v záhrade.Poobede ma volala na kávu a ponúkla ma týmto koláčom. Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej susedy asi 35 rokov. Doobeda sme boli v záhrade.Poobede ma volala na kávu a ponúkla ma týmto koláčom. Bola som prekvapená. Veď len pred chvíľou bola v záhrade a tu mi ponúkala ku káve koláč , ktorý stihla upiecť. Vypýtala som si recept.Dnes sme ho piekli spolu s vnučkou.Tá sa mi pochválila , že si založila zošiť , kde si píše recepty.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
125 ml
250 ml
2 ks
1 ks
3 PL
 (na plech)
 (na plech)
50 g (na polevu)
70 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravila som si odmerku. Jeden hrnček je 250 ml. Ešte budem potrebovať hrubú múku,kryštálový cukor, kypriaci prášok , kakao,mlieko,olej a 2 vajcia.

    Kakaové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odmeranú múku s kypriacim práškom a kakaom som preosiala. Pridala som cukor.

    Kakaové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vlažného mlieka som pridala 2 celé vajíčka. Dobre som ich v mlieku rozmiešala. Vyliala do múky spolu s olejom. Vymiešala som hladké cesto.

    Kakaové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som vyliala na veľký vymastený a múkou vysypaný plech.Piekla som ho na 180 stupňoch asi 20 minút.

    Kakaové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutý koláč som natrela marhuľovým lekvárom.

    Kakaové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Stužený tuk s čokoládou som roztopila. Pridala som 1 pl oleja.Po vychladnutí som ho naliala na koláč.Pardón , to som nerobila ja , ale moja pomocníčka.

    Kakaové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Čokoládovú polevu rozotrieme na koláč.

    Kakaové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po stuhnutí polevy koláč nakrájam, pridám šľahačku a môžeme konečne ochutnať náš výtvor.

    Kakaové rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

izabella929
pomocnícníčka hviezdička pracovala na jedničku...) iste jej koláčik aj pochutil.-))
bejgi
@Babkamt , fajnový koláčik a raz dva upečený, to v našej kuchyni vyhráva, veď času je málo a každému sa niečo fajné sladké žiada :) samozrejme že ukladám :) P.S. a vnučka bude asi po babičke, šikulka čo?? :D
babkamt
@izabela929 ,koláčik jej chutil. Zvlášť keď asistovala pri jeho príprave. V sobotu sme spolu robili fánky. Ona vaľkala cesto a vykrajovala rôzne tvary. Celý čas si pospevovala. A samozrejme , musela si zobrať aj domov , aby sa mamine pochválila.@bejgi ,ďakujem za milé slová.@danculka , @orchidea , niekedy nie je čas na zložité koláče.Mnohé z nás občas siahnu po takomto type receptov.
evanaaa
Je tam lekvár, čokoláda, k tomu šľahačka, čo ešte viac, leda pohár kakaa alebo kávy. A je to!
marienka44
@Babkamt ,prave ich peciem, ale mne sa zda tej masy malo, ledva mi pokryla dno plechu. Uvidim, ako sa to upecie. Pozdravujem, drz palce, aby sa to vydarilo.
marienka44
@Babkamt ,tak nedopadlo to najlepsie, na jednom konci je mucnik hrubsi a na druhom tenky. Asi moj sporak nie je vo vodovahe. Nezda sa mi pruzny na omak. Este musi vychladnut a potom nasleduje poleva. Ale iste sa zje. :-)
Ja mam podobny recept s pernikovym korenim a robim ho do tortovej formy z polovicnej davky. Ten je makky a pruzny. Tiez davam cokopolevu nan. Mozno niekedy napisem recept, ak tu este nie je.
babkamt
@marienka44 , ja som ho piekla na veľkom plechu a nie je nízky. Upiekol sa mi rovnomerne.Nezabudla si dať kypriaci prášok ? Ja som dala jeden celý.Zvyknem ho preosiať cez sitko spolu s múkou. Mrzí ma , že sa ti nepodaril. Veď aj cesto s perníkovým korením je podobné.
marienka44
@Babkamt , teraz mi dcera avizovala, ze im chutil. Ja peciem hlavne pre rodinu, pre vnucata. Dala som cely prasok a este aj trochu sody bic. Tak vsetko je OK. :-)
sneica
vyzera chutne... ukladam a taktiez mam malu pomocnicku takze spolu upecieme...
babkamt
@sneica určite bude tvoja malá pomocníčka ochotná pomáhať ako tá moja. Snažím sa ju zapájať pri varení.Zo začiatku sú to len drobnosti . Ale to nevadí. Celá rastie , keď sa môže rodičom pochváliť , že mi pomáhala pri varení.
soncya
Tento poznám! Je super rýchly a super chutný, tiež pridávam perníkové korenie a je veľmi chutný keď sa miesto obyčajného mlieka dá skysnuté!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia