Kakaové rezy

Autor receptu: zussana

... tieto možno trošku netradičné kakaové rezy sa u nás pripravujú ako skutočná odmena, keďže sú veeeľmi obľúbené. Recept mám od tety a jeho pôvo mi je neznámy :-)

60 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto - korpus. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme cukor. Potom po jednom pridávame žĺtka a nakoniec zamiešame aj kakao. Vylejeme na plech a upečieme pri 180 stupňoch Celzia.
  2. Po upečení korpus necháme vychladnúť a potrieme lekvárom podľa vlastného výberu (ja som použila malinovo-ríbezľový). Pripravíme si plnku 1 - posekáme orechy aj piškóty, ktoré spolu zmiešame a zalejeme rumom. Mali by sme vymiešať hmotu, ktorá je kompaktná a dá sa navrstviť na piškót s lekvárom. Môžeme pridať trošku mlieka alebo rumu, aby hmota nebola príliš suchá. Navrstvíme na potretý piškót.
  3. Nasleduje druhá plnka, na ktorú si s trochou mlieka zvaríme na kašu kakao a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom a po vychladnutí k nemu zašľadáme aj kakaovú hmotu. Navrstvíme na koláč. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.